ANMELDELSER

Pragtopsætning af Dance of the Vampires

Dance of the Vampires
Foto: Miklos Szabo

Opsætningen af Dance of the Vampires er måske den flotteste i Det Ny Teaters nyere historie. Det er overvældende pompøst, sjovt og stærkt underholdende. Det hele er bare så bloddryppende flot og imponerende, og samtidig foregår det i et hæsblæsende tempo: Bravo!

Undertegnede har set et meget stort antal forestillinger på Det Ny Teater gennem de sidste rigtig mange år og lad det være skrevet med det samme: Dance of the Vampires er nok den flotteste, mest overvældende pompøse musical, jeg har set på teatret. Og jo Phantom of the Opera var også imponerende, og derfor det lille ”nok.”

Dance of the Vampires er storslået på alle leder: Tekst og musik går op i en højere enhed, castet er sublimt, kulisserne og kostumer er i særklasse storslåede, og koreografien er flot og til et stort UG.

Og jeg er allerede her nødt til lige at vende tilbage til scenografi og kostumer Til den og dem er kun at skrive, at man virkelig har lyst til at kigge alt nærmere efter. De er helt fantastiske og man fristes til at skrive ned til mindste detalje, om end man af gode grunde ikke kan se det hele fra salen. Alene for at opleve kostumerne og scenografien har man lyst at se Dance of the Vampires igen. Der må i sandhed ikke være sparet på noget! Stor ros til Paul Farnsworth og hans medarbejdere, der har kreeret scenografi og kostumer,

Dance of the Vampires udspilles i Transsylvaninen, hvilket jo næsten alle vampyrhistorier gør, og så ved vi alle, at det handler om gys og gru, men naturligvis også om kærlighed.

På overfladen er alt hyggeligt i den lille by. Kroværten Chagal, sjovt og underholdende spillet af Jesper Asholt, viser sig at være en værre horekarl. Chagal vogter samtidig over sin smukke, men naive datter Sarah, godt spillet af Monica Isa Andersen: Far Chagal ved jo nok, hvad mandfolk kan finde på, han er jo en af dem. Chagals egen hustru, og kromutter Rebecca, spillet af Charlotte Guldberg, søger at holde ham fra ikke mindst tjenestepigen Magda, spillet af altid velsyngende Julie Steincke.

Ikke langt fra byen ligger grev von Krolocks slot. Grev von Krolock, der naturligvis også er vampyr, spilles af Peter Jorde, der her får et velfortjent comeback til Det Ny Teater efter ti års pause.

På slottet bor von Krolock med sin hushovmester Koukol, underfundigt morsomt spillet af Henrik Lund, men også med sin søn, Herbert, særdeles velsunget og tilpas koket spillet af Anders Bilberg.

En dag kommer professor Abronsius og hans assistent Alfred til byen for at bevise, at vampyrer findes. De spilles godt af Kim Hammelsvang og Søren Torpegaard Lund. Især skal Kim Hammelsvang fremhæves: Han spiller sjovt, underholdende og præcist sådan som de fleste af os forventer en ægte professor skal være. Hvordan Kim Hammelsvang formår på kort tid at lire den ene remse med mere af efter den anden er en gåde. Godt gået!

Og naturligvis går det som i de fleste musicals: Dreng møder pige, pige møder mand. Og som ekstra service til Out and Abouts læsere, så møder dreng også dreng. Og så er det jo lige til at sætte tænderne i……nå ja, resten skal ses og opleves. Og med streg under skal, hvis man er til vampyrer, flotte danseoptrin, en sjov historie, gode sange, og ikke mindst som tidligere nævnt et overflødighedshorn af kulisser og kostumer.

Dance of the Vampires er med tekst af Michael Kunze og musik af Jim Steinman, mens det er velkendte og sikre Daniel Bohr, der har stået for instruktionen, og tillykke Hr. Bohr: Flot! Flot! Flot!

Der er ingen tvivl om, at Det Ny Teater med Skandinaviens premieren på Dance of the Vampires har sat alle sejl til: Så stort tillykke med de seks velfortjente regnbuer til hele holdet bag, og som vi tildeler fra Out and About.

Musicalen der er baseret på Roman Polanskis kultfilm The Fearless Vampire Killers, spiller fra 30. januar – 9. april 2020 på Det Ny Teater i København.

 

Se mere på detnyteater.dk