SAMFUND

Polske biskopper kræver omvendelseslejre

Nu skal Polens LGBT+ personer omvendes, mener de katolske biskopper.   Foto: Twitter

Polske biskopper opfordrer til at åbne klinikker, der skal hjælpe LGBT+ personer med af genfinde den naturlige seksuelle orientering.

Efter en tre dage lang biskopkonference i Polen fremlagde de polske biskopper et 27- siders langt dokument, hvor de skitserer den polske katolske kirkes holdning til LGBT+ spørgsmål.

På trods af at biskopperne fordømmer vold mod LGBT+ miljøet, mener de dog, at der bør oprettes lejre, hvor queer personer, så kan hjælpes med at genfinde deres naturlige seksuelle orientering.

”Med tanke på de vanskeligheder, lidelser, og åndelige sår disse mennesker oplever, er det nødvendigt med kirkens hjælp at oprette klinikker, hvor disse mennesker hjælpes med at genvinde deres seksuelle sundhed og naturlige seksuelle orientering”, hedder det i dokumentet.

De polske biskopper indrømmer dog, at oprettelsen af disse klinikker står i modsætning til videnskabelig dokumentation, men vidnesbyrd beviser også, at en anden seksuel orientering ikke er en uigenkaldelig dom eller uoprettelig kodning.

Dokumentet fra den polske katolske kirketop er det seneste i en lang række angreb på Polens LGBT+ samfund, hvor især landets regering og den katolske kirke fører an. Mere end en tredjedel af Polen er nu erklæret for ”LGBT+ fri zone”.

Polens genvalgte præsident Andrzej Duda benyttede under sin valgkampagne en yderst skinger homofobisk tone, hvor han gang på gang gik til angreb på LGBT+ miljøet og han lovede desuden vælgerne et forbud, så homoseksuelle par ikke kan adoptere.

Senest fravalgte EU at godkende støtte til seks større polske byer, der havde søgt støtte fra en EU-pulje, fordi de alle havde erklæret sig som LGBT+ frie zoner.

Læs også: Homofobiske polske byer straffes af EU

Hvad mener den Katolske Kirke i Danmark? Læs her