Disse lande byder LGBT+ velkommen

Foto: Pixabay // JanneG

Læs med neden for, og bliv klogere på, hvilke lande i og uden for Europa, der gør sig godt på skalaen, og hvad disse lande ellers er kendte for. Måske det kan give inspiration til din næste rejse og ophold.

Af Advertorial

Canada imponerer med natur, Pride-events og opbakning

Starter vi uden for Europa, er det især Canada, der tiltrækker sig opmærksomhed. Det nordamerikanske land er kendt for sin forbløffende natur og mange enorme nationalparker. Heri blandt kan nævnes nationalparkerne Banff og Glacier, der lokker med bjerge, krystalklare søer, skove og aktive gletsjere. Men Canada kan mere end det. Siden 2005 har ægteskaber mellem homoseksuelle været legaliseret, mens landet ligeledes er berygtet for dets mange Pride-events. Hele 25 events bliver det til årligt, hvoraf Toronto Pride og Fierte Montreal fremhæves som nogle af de bedste. Disse events har været støttet op af landets siddende ledere. Blandt andet har den canadiske politiker og premierminister Justin Trudeau deltaget i Montreal.

 

Ø-staten Malta fører an inden for iGaming og rettigheder for homoseksuelle

Foruden ø-liv og smukke kyststrækninger har Malta længe været kendt som et af hovedsæderne for iGaming-industrien. Du har sikkert stiftet bekendtskab med det lille snurrende hjul bedre kendt som Roulette og de tonsvis af farverige og temaprægede spillemaskiner, der udbydes på nettet. I mange henseende er Malta landet bag – eller det er i hvert fald her, at mange af de store spiludbydere hører hjemme. Blandt andet er det tilfældet for PokerStars, der er en af øens største arbejdsgivere med mere end 400 ansatte. Sidste år kunne Malta så tilskrive sig en ny flot titel – nemlig titlen som det land i Europa med flest rettigheder for homoseksuelle. Det er faktisk andet år i træk, at landet løber af med titlen, hvilket skal ses i sammenhæng med en bred lovgivning, der beskytter og for eksempel forhindrer såkaldt homoterapi. I 2017 lød der desuden et rungende ja, da lovliggørelsen af vielser for homoseksuelle par blev vedtaget.

Foto: Pixabay // VK1960

 

New Zealand kombinerer natur med venlig indlogering og lovgivning

På den anden side af jorden finder vi New Zealand, der ligesom Canada imponerer med sin storslåede natur samt mange muligheder for adrenalinspækket sport. Her er der rig mulighed for at kaste sig over alt fra bungy jump til rafting og faldskærmsudspring. Landet blev især et yndet feriemål efter de tre Ringenes Herre-film, der blev filmet i de smukke landskaber. I den forbindelse kan man besøge filmsettet Hobbiton nær Hamilton på den nordlige ø. Som LGBT+-venligt land fremhæver New Zealand sig især på deres mange muligheder inden for indlogering, der henvender sig til homoseksuelle. Winter Pride i Queenstown samt lovliggørelsen af vielser for homoseksuelle par tilbage i 2013 medvirker desuden til at placere New Zealand solidt på listen. For få år siden blev der også vedtaget en lov, der gør det muligt for personer at få slettet deres dom, hvis de er dømt for homoseksualitet, inden lovliggørelsen i 1986.

Ej at forglemme de skandinaviske lande

Der skal heller ikke herske tvivl, om at de skandinaviske lande fører an, når det kommer til gode rammer for LGBT+. Både Norge, Danmark og Sverige ligger lunt i svinget. Der er altså ingen grund til at finde hele vejen til den anden side af jorden, når du nært dit hjem kan nyde godt af fænomener som smuk natur, fjelde, nordlys og lange kyststrækninger. Sveriges hyggelige hovedstad Stockholm er blandt andet hjemsted for Nordens største Pride, mens Norge brillerer med deres lige rettigheder for alle og mange events, der primært finder sted i større byer som Oslo, Bergen og Trondheim. Danmark er røget med på listen over LGBT+-venlige steder på grund af vores lange historie med at styrke rettighederne for gruppen. Registrerede partnerskaber blev blandt andet muligt tilbage i 1989, mens København er hjem for Europas ældste gay bar, Centralhjørnet. Danmark byder således på langt mere end blot LEGO, arkitektur og lækker mad.

 

Listen over lande, der byder velkommen, slutter langt fra her. Men ovenfor i hvert fald et bud på nogle af de lande, der topper, når det kommer til at gøre en aktiv indsats for LGBT+.