KULTUR

Indsamling til flagstang med regnbueflag på Regnbuepladsen

Alt tyder på, at Regnbuepladsen snart får sin flagstang med regnbueflaget. Indsamlingen er i gang!

Den kommende flagstang med regnbueflag på Regnbuepladsen i København er kommet et stort skridt nærmerre virkeliggørelse. Copenhagen Pride og Københavns Kommune er nu enige om finansieringen.

Københavns Kommune har givet Copenhagen Pride tilladelse til at opstille en flagstang på Regnbuepladsen der skal flage året rundt med et regnbueflag. Så vidt så godt, men hvem skal betale?

Det er der nu kommet en afklaring på. Copenhagen Pride og Københavns Kommune deler i porten, og har aftalt at Copenhagen Pride bidrager med 30.000 kr. Derefter vil kommunen varetage vedligeholdelsen.

Copenhagen Pride synes, at København fortjener at have en permanent markering af mangfoldigheden og rummeligheden i byrummet, og har derfor igangsat en indsamling for at kunne hejse regnbueflaget hurtigst muligt.

Miljøet må til lommerne

“Vi har længe ønsket at få regnbueflaget til at vaje på Regnbuepladsen, og vi håber derfor på opbakning fra LGBTQIA-miljøet, både private og organisationer, så vi sammen kan få det til at blive virkelighed”, siger Lars Henriksen, forperson hos Copenhagen Pride.

Såfremt det lykkes for Copenhagen Pride at få indsamlet de nødvendige 30.000 kroner, har Københavns Kommune givet tilsagn om at ville varetage vedligeholdelsen efterfølgende.

“At regnbueflagets skaber, Gilbert Baker, for nyligt desværre afgik ved døden i en alt for tidlig alder har kun gjort det endnu mere presserende for os at få flagstangen rejst, fordi vi synes, det samtidig er en fin og værdig måde at ære Bakers minde på og hylde det unikke symbol som han efterlod verden med”, siger Thomas K. Rasmussen, Kommunikationschef hos Copenhagen Pride.

Læs også: Regnbueflagets skaber er død

Copenhagen Pride understreger, at bidrag i alle størrelsesordener er velkomne, og vil sørge for at bidragydere bliver inviteret med til indvielsen, så snart det står klart, hvornår det kan blive.

Indsamlingen er kommet godt fra start, og i skrivende stund er der kommet ni donationer på samlet på 8.175 kr. Kl. 20.05 er der indsamlet 21.020 kr.

Se også: Copenhagen Pride