SAMFUND

Pan Idræt klar med svømning for transpersoner

Pan Idræt tilbyder fra næste år også svømning for transpersoner.
Foto: Pan Idræt

Fra januar 2023 tilbyder Pan Idræt svømning for transpersoner. På et åbent hus først i oktober kan du få set både svømmehallen og omklædningsrummene og høre meget mere om initiativet.

Pan Idræts svømmeafdeling Copenhagen Mermates er klar til at tilbyde svømning for transpersoner – transmænd, transkvinder og non-binære – en gang om ugen fra januar 2023.

”Vi gør det her som forsøg, for at se om der er opbakning til vores initiativ. Vi har forhørt os i trans-miljøet, og det ser ud til, at der er interesse for dette tilbud. I styregruppen for Copenhagen Mermates vil vi gøre vores yderste for at skabe et trygt og inkluderende miljø for det nye hold,” siger formanden for Copenhagen Mermates Jesper Kappel.

Åbent hus

Planen er, at svømmeholdet skal træne hver fredag fra januar 2023. Derfor inviterer Copenhagen Mermates til åbent hus onsdag den 12. oktober klokken 20.00. På mødet vil du ud over at høre meget mere om initiativet også have mulighed for at afstemme forventninger og høre om behov. Derudover vil det også være muligt at se svømmehallen og omklædningsrummene. Til arrangementet er Copenhagen Mermates vært for lidt godt til ganen.

Hvis man er interesseret i at komme til det åbne hus møde, så er det eneste, man skal gøre at skrive til Copenhagen Mermates på svomning@panidraet.dk for at få mere information om mødet, om Copenhagen Mermates og her kan man stille alle de spørgsmål, man har lyst til.

”Intet spørgsmål er for lille eller for stort, og der findes ingen dumme spørgsmål,” slutter Jesper Kappel.

Mere om Copenhagen Mermates finder du her.

Læs også: Danish Rainbow Awards – se hvem der skal optræde