ANMELDELSER

Overlegen musikalsk lækkerbisken

Teaterkoncerten I dit korte liv, der for tiden spiller på Odense Teater er en sand musikalsk lækkerbisken.
Foto: Odense teater

 

Odense Teater leverer fra øverste hylde med deres, særdeles vellykkede teaterkoncert: ”I dit korte liv”, med nogle af de stærkeste kort fra den danske sangskat.

Ovenover scenen på Odense Teater står der: I kunsten kan livet kendes. Lige nu beviser den musikalske lækkerbisken: ”I dit korte liv” det tydeligt.

Teaterkoncerten rammer lige ind, hvor det gør godt. Den kravler fra de første toner, længere og længere ind under huden, og undervejs rejser hårene på armene sig, øjenkrogene bliver fugtige, grinene bobler og smilehullerne bliver større.

Alt kommer i spil, imens de enkelte sanges visdom, på fornemmeste vis, kommer til sin ret. Samlet får vi med et stærkt afsæt præsenteret, intet mindre end hele livets cyklus og afkroge.

Med seksogtyve nøje udvalgte sange, fra den danske sangskat, igennem de sidste hundrede år, får vi anskuet livet. Fra det barnlige, legende og lettere naive i eksempelvis nummeret: ”Bandommens land”. Videre til verden, der åbner sig, med en af nutidens større ungdomshymner: ”Hurtige hænder”. Voksenlivet og hverdagen med ”Fabrik” og videre til seniortilværelsen og erfaringen i ”Et helt almindeligt liv”.

Stille storslåethed

En tendens i teaterkoncerter er ofte, at alt skal gøres større, vildere og mere råt. Det kan bestemt også noget, ligesom det er en del af den DNA genren blev født med. En dragen mod yderlighederne. Men her er alt tonet ned. I dette tilfælde vises en klart afbalanceret fintfølenhed, hvor det hele står afklaret, uden at afsløre for meget og med den plads til egen fortolkning, der skal være der. Der er en dramaturgisk rød tråd. Der er sammenhæng, skønt hver enkelt sang stadig kan stå selv. Der leges og laves om i musikken, men med respekt for oplægget og sangenes poetiske og visdomsfulde dybder og mangfoldigheder.

PH’s vise ”I dit korte liv” er udgangspunktet. Dens stemning og budskab er omdrejningspunktet for det skabte univers.

Anna Balslev, som instruktør, og Viktor Dahl, musikalsk arrangør, har formået at skabe et helt ekstraordinært poetisk og livsbekræftende univers, som man kun kan blive overrumplet af.

Bredden i musikken, på tværs af årtier de er skrevet i, er samlet så de passer præcist ind i den duchfarvede iscenesættelse.

Man går til pause med et lesbisk kærligheds breakup i den mest inderlige, hjertegribende udgave af ”Nattely”, skrevet af en af dansk musik, i øjeblikket, mest fremadstormende kunstner: Pil.

Og når titelsangen synges som det sidste, skrøbelig perfekt, lander vi, med en dør åben til hele følelsesregisteret. Smilet og varmen inden i er stor, når man forlader de røde plys-stole.

Der leveres hele vejen rundt, i sang, spil og fortolkninger.

Ensemblet, bandet og musikken smelter sammen til en fælles enhed, hvorfra vi som publikum, lænet tilbage, blot sidder åben og tager imod.

Til hele teamet bag, castet og musikkerne. Klap jer selv på skuldrene. Bingo banko, der er hele pladen fuld. Gevinsten er livet og seks store stjerner.

—–

I dit korte liv – Odense Teater

Iscenesættelse: Anna Balslev.

Musikalsk arrangement: Viktor Dahl.

Kapelmester: Rumle Sieling Langdal.

Scenografi og kostumedesign: Karin Gille.

Lysdesign: Jonas Bøgh.

Lyddesign: Kim Malmose.

Medvirkende: Laura Skjoldborg, Claus Riis Østergaard, Nicolai Jandorf, Natalí Vallespir Sand, Cecilie Gerberg, Hanne Hedelund, Mikkel Bay Mortensen, Anders Gjellerup Koch, Niels Skovgaard Andersen og Freja Klint Mortensen

Billetter og spilletider finder du her.

Læs også: Kreative dukker giver liv i Valhalla