SAMFUND

Lissabon værtsby for EuroPride 2025

I 2025 skal det store LGBT+ event EuroPride en tur til Lissabon.

Det bliver den portugisiske hovedstad Lissabon, der skal være vært for EuroPride i 2025.

EuroPriden i 2025 bliver det første store LGBT+ arrangement som de portugisiske arrangører nu skal afholde.  Det står klart efter at byen overbevisende vandt afstemningen på den årlige generalforsamling i European Pride Organizer Association i Torino i Italien. Her var Lissabon oppe imod tyske Magdeburg.

“Efter dette års EuroPride i Serbien kan der ikke herske nogen tvivl om vigtigheden af ​​EuroPride. Det er et middel til forandring og fremskridt i hele Europa. I 2025 vil det være første gang, arrangementet finder sted i en portugisisktalende nation, og jeg er spændt på at se deres planer udvikler sig”, sagde formanden for European Pride Organizers Association (EPOA), Kristine Garina efter afstemningen.

Homoseksualitet blev i 1983 legaliseret og afkriminaliseret i Portugal. Landet blev tilbage i 2010 det ottende land i verden til at anerkende ægteskaber mellem personer af samme køn.

Portugal er desuden et af de få lande hvor landets forfatning indeholder et forbud mod forskelsbehandling på grund af seksuel orientering.

I 2011 indførte landet ”Gender Identity Act” der forenkler processen med kønsskifte og navneændring for transkønnede.

Mere om EPOA finder du her.

Læs også: G*A*Y Copenhagen nægter at flytte