SAMFUND

Opfordring til fagbevægelsen

Erling Larsen.

Erling Larsen med klar opfordring til fagbevægelsen: ”Vi skal blive ved med at støtte LGBT+ personer”.

Erling Larsen er som ansat i Fødevareforbundet NNFs afdeling på Sjælland og Øerne involveret i fagforeningens LGBT-arbejde og med at gøre fagbevægelsens arbejde synlig på Rådhuspladsen under Copenhagen Pride.

Erling Larsen har i 25 år været gift med Gitte, og de har netop kunnet fejret sølvbryllup. Han kendte ikke noget til LGBT+ miljøet og troede ikke, at han selv kendte nogle homoseksuelle, da han blev involveret i arbejdet.

“I begyndelsen tænkte jeg: Hvorfor skal vi engagere os i Copenhagen Pride og LGBT+ miljøet? Men jeg har fra mange af vores medlemmer siden hørt historier om, hvordan de bliver dårligt behandlet. Det er lige fra transkønnede, som ikke har nogle steder, hvor de kan klæde om på deres arbejdsplads, eller andre LGBT+ personer, som bliver omtalt på en dårlig måde, selv inden de er startet på en arbejdsplads.”

Det fortæller Erling Larsen om i en podcast i serien Regnbueland, hvor journalisten Bjarne Henrik Lundis sætter fokus på LGBT+ personers hverdags- og arbejdsliv.

Erling Larsen oplever under Copenhagen Pride på Rådhuspladsen, at mange LGBT+ personer ikke er klar over, at de kan få hjælp fra fagbevægelsen.

“Jeg mener, at det virkelig gør en forskel, at vi i fagbevægelsen er synlige og fortæller om, hvordan vi kan hjælpe LGBT+ personer. Det er vigtigt for mig, at jeg kan fortælle om Gitte, og om hvor glad jeg er for hende, og at jeg kan fortælle om, hvad vi laver om vores børn og børnebørn. Og sådan vil jeg også gerne have, at andre har det. Men jeg hører desværre, at mange LGBT+ personer ikke kan være åbne om deres seksualitet, både på arbejdspladsen og i deres privatliv. Den uretfærdighed vil jeg gerne være med til at italesætte og gøre noget for at ændre.”

Erling Larsen oplever, at dele af fagbevægelsen trækker deres støtte til Copenhagen Pride og LGBT+ arbejdet.

“Det er som om, at nogen måske synes, at nu har LGBT+ personer haft succes og omtale, og så behøver man ikke at gøre mere. Og at nu skal man arbejde med noget andet. Det mener jeg er helt forkert. Vi skal derimod fortsat støtte LGBT+ miljøet, for der er behov for det,” siger Erling Larsen, der under Copenhagen Pride er at finde i fagbevægelsens telt på Rådhuspladsen.

 

Hør podcast her.

 

Læs også: Identitet ifølge Identitti