SAMFUND

Professionel fodboldspiller springer ud

Den 17-årige Jake Daniels bliver den første i professionel britisk fodbold til at springe ud i 32 år.
Foto: Screenshot YouTube/Sky Sport Football

Den 17-årige professionelle britiske fodboldspiller Jake Daniels springer ud som homoseksuel.

Daniels, der spiller for klubben Blackpool FC i den næstbedste engelske række bliver den første mandlige homoseksuelle spiller i professionelt britisk fodbold til at springe ud siden Justin Fashanu i 1990. Daniels er også den eneste åbne homoseksuelle spiller.

I et interview med Sky Sports News fortæller den 17-årige Daniels, at han har fået “fantastisk støtte” fra sine holdkammerater.

”Jeg følte jeg var klar til at være mig selv. Slippe for at lyve om, hvem jeg egentlig er. Slippe for at prøve at bilde folk ind, at jeg skam havde pigekærester”, udtaler han i interviewet med Sky.

“I lang tid har jeg troet, at jeg ville være nødt til at skjule min sandhed til jeg ikke længer skulle spille professionel fodbold. Der er jo ingen åbne homoseksuelle mandlige spillere”.

Efter at være sprunget ud for både familie, venner og holdkammerater er al stress og spekulationer forsvundet hos den unge fodboldspiller.

“Alle har været så støttende og så stolte af mig. Det viser bare, hvilket bånd vi har som hold, hvor alle er som familie for hinanden” , uddyber Daniels i interviewet.

Se mere af interviewet her.

Læs også: Frihed er temaet for årets Copenhagen Pride