SAMFUND

Ødelæggende at fjerne gratis kondomer til LGBT-miljøet

De Radikales gruppeformand på rådhuset, Tommy Petersen
Foto: Radikale PR

Et enigt Sundheds- og Omsorgsudvalg i Københavns Kommune har besluttet at fjerne tilskuddet til de gratis kondomer, man kan finde rundt omkring på de forskellige LGBT-barer og steder, hvor mænd har sex med mænd. Men det er en virkelig dårlig beslutning, mener de Radikales gruppeformand på rådhuset, Tommy Petersen.

”Hverken Aids-Fondet, LGBT Danmark eller andre er blevet hørt om, hvad konsekvenserne af at fjerne de gratis kondomer vil være. Samtidig er det ikke blevet gjort klart overfor politikerne, at en reduktion i kommunens generelle tilbud om gratis kondomer ville betyde et komplet stop for gratis kondomer til LGBT-miljøet. Det virker uovervejet og rodet”, forklarer Tommy Petersen.

AIDS-Fondet uddeler årligt 400.000 kondomer for Københavns Kommune. Kondomerne distribueres af AIDS-Fondets frivillige fortrinsvis i saunaer samt de erotiske oaser, hvor mænd mødes og har sex. En mindre del uddeles på byens homobarer. Til det formål modtager Aids-Fondet 150.000 kr årligt fra Københavns Kommune.

”At anbefale at Københavns Kommune skal stoppe med de gratis kondomer, modarbejder fuldstændigt den forebyggende indsats for at bremse smitte af hiv blandt LGBT-personer. Det drejer sig om et beløb på 150.000 kr om året. Til sammenligning koster hiv-medicin til blot én person ca. 130.000 kr. om året resten af livet. Så hvis bare én person undgår at blive smittet med hiv, fordi der er tilgængelige kondomer, så har de penge tjent sig overordentligt godt ind”, siger Tommy Petersen.

Sammen med resten af den radikale gruppe i Borgerrepræsentationen vil han nu arbejde for, at kommunen igen finder penge til gratis kondomer.

Forhandlingerne begynder mandag den 23. marts.

 

Læs også: Igen gratis kondomer til alle – barmiljøet betaler

Se også: AIDS-Fondet