KULTUR

Obama på forsiden af LGBT-magasin

Præsident Barack Obama er den første amerikansk præsident, der kommer til at pryde forsiden på et LGBT-magasin.

Ved en stor galla i New York blev det afsløret, at det er Barack Obama, der kommer på forsiden af 2015-udgaven af OUT100. Magasinet OUT lister hvert år i sit decembernummer 100 personer, der har været med til at påvirke LGBT-rettigheder i en positiv retning. Og i år går førstepladsen således til den amerikanske præsident.

Begrundelsen for den prominente forsideplacering skyldes i høj grad, præsidentens medvirken til at det siden juni i år har været muligt for homoseksuelle at gifte sig i USA, lyder det fra OUTs chefredaktør, Aaron Hicklin.

Obama fortæller, at kimen til at kæmpe for LGBT-rettigheder blev lagt i sin barndom. “Min mor indpodede mig med, at alle mennesker er lige meget værd og fortjener lige rettigheder. Jeg voksede op som en sort mand med et underligt navn, så jeg blev ofte mindet om, hvordan det var at være anderledes. En af grundene til at jeg gik ind i politik, var for at indfrie løftet om at vi alle sammen er lige meget værd, og at ingen skal ekskluderes fra den amerikanske drøm, bare fordi de er, hvem de er,” siger Obama til OUT.

 

Læs også: Obama gør Stonewall til nationalt mindesmærke

Se også: Barack Obama – OUT magazine