SAMFUND

Obama gør Stonewall til nationalt mindesmærke

Stonewall
Politiets gentagne razziaer på Stonewall fik til sidst LGBTerne til at demonstrere og gøre modstand. Deraf udtryket “The first gay pride was a riot”.
Foto: Leonard Fink

Præsident Obama dedikerer nationalpark-område i New York til LGBT-miljøet.

Medlemmer af LGBT-samfundet såvel som lokale og føderale embedsmænd samledes mandag ved New York Citys Stonewall Inn for at dedikere området til LGBT-miljøet. Det er første gang, at et nationalparkområde dedikeres til homoseksuelles rettigheder.

Stonewall National Monument kommer til at dække et område på 31.160 m2 i Manhattans Greenwich Village inklusiv The Tavern og den tilstødende Christopher Park. Præsident Obamas officielle udnævnelse af området som USAs nationalpark nummer 412 falder sammen med den nationale LGBT Pride-måned, der hylder mangfoldighed og diversitet, og sker blot et par dage inden årsdagen for Stonewall-optøjerne i 1969, hvor folk i det homoseksuelle miljø kæmpede mod regeringens undertrykkelse af seksuelle mindretal.

”Det er et stort år for New York City som LGBT-destination, med dedikationen af Stonewall National Momument til det homoseksuelle samfund og med offentliggørelsen af, at New York skal være værtsby i 2019 for International Gay & Lesbian Travel Associations årlige globale kongres”, udtaler Karin Gert Nielsen, Managing Director for NYC & Company i Skandinavien og Finland.

“Den tolerance man finder i byen, går hånd i hånd med de nordiske landes syn på homoseksuelles rettigheder, og dette år understreger newyorkernes deres respekt for mangfoldighed”.

Optøjerne ved Stonewall skete på baggrund af en politirazzia mod LGBT-samfundet den 28. juni 1969 på Stonewall Inn i Greenwich Village i New York City, og hændelsen markeres derfor som en vigtig forudsætning for den seksuelle kamp for frigørelse og ligestilling i amerikansk historie.

Stonewall