KULTUR

Underbukser til mænd med menstruation

Foto: Pixabay.com

Firma lancerer underbukser til transmænd med menstruation, der gør bind og tamponer overflødige.

Transmænd, der menstruerer, må hver måned leve med risikoen for at bløde igennem, blive outed og således være et muligt offer for vold. “At have menstruation er decideret usikkert for mig,” fortæller Sawyer DeVuyst, der har levet som mand i syv år og er model for de nye underbukser.

I de syv år har han brugt tamponer og flere par trusser under sine sædvanlige boksershort, når han havde menstruation. “Jeg var nødt til at føle mig helt sikker på, at ingen vidste, at jeg havde menstruation,” fortæller han til forbes.com. Og det er netop menstruerende transmænd, som undertøjsfirmaet THINX gerne vil hjælpe med sit nye design “Boyshort”.

Firmaet, der i starten af 2014 siden lancerede menstruationstrusser under sloganet “Underwear For Women With Periods” (undertøj til kvinder med menstruation, red.) har som mission at gøre det nemmere for kvinder at have menstruation og vil samtidig “eliminate shame, empowering women and girls around the world.” (eliminere skam og bemyndige kvinder og piger i hele verden, red.)

Hvad firmaet imidlertid glemte var, at det ikke er forbeholdt kvinder at have menstruation. Og efter at have modtaget en storm af emails fra transpersoner, tog firmaet prompte kritikken til sig og designede boksershorts til menstruende mænd. Samtidig ændrede de sloganet til “To people with periods” (til personer med menstruation, red.)

“Vi tænkte, at hvis vores mål er at bryde det her tabu og globalt eliminere skammen, der er forbundet med menstruation, så skal vi gøre det for alle,” siger Miki Agrawal, der er medstifter og administrerende direktør i THINX til Huffington Post.

Undertøjet skulle ifølge firmaet selv være lugt- og garanteret lækagefrit. De mange lag sørger for, at man har en tør fornemmelse, og underbukserne kan indeholde, hvad der kan være i en almindelig tampon.