Nyt navn til AIDS-Linien

Det nye logo for ‘Checkpoint – Test & Rådgivning’.
Foto: AIDS-Fondet

AIDS-Fondet samler sine test- og rådgivningstilbud under ét navn, og ét samlet telefonnummer. Også det ikoniske navn ’AIDS-Linien’ ændres.

Når du i fremtiden har spørgsmål om hiv og sikker sex, vil booke tid til en hiv-test eller en vaccination, eller aftale en tid til en samtale hos en rådgiver, så skal du blot ringe på tlf. 33 91 11 19 på hverdage kl. 10-14. Ændringerne trådte i kraft mandag den 9. april.

AIDS-Fondet samler sine test- og rådgivningstilbud under én paraply: Checkpoint – Test & Rådgivning. Det drejer sig om:

• Gratis og anonym test for hiv og syfilis.
• Vaccinationstilbud – pt. HPV og hepatitis B
• Hotline (telefon og chat) henvendt til kernemålgrupper
• Psykosocial rådgivning for mennesker, der lever med hiv.

”Formålet er at gøre det så enkelt som muligt for vores brugere at kontakte os og få den service, de ønsker. Vores telefonrådgivning, hvor man kan ringe og få svar på spørgsmål om hiv og andre sexsygdomme, fortsætter naturligvis. Men med navnet ’Checkpoint – Test & Rådgivning’ vil vi understrege, at der fra i dag er tale om én indgang til alle vores ydelser”, siger AIDS-Fondets direktør Andreas Æbelø og forklarer:

”Vi breder nu det eksisterende navn ’Checkpoint’ ud over alle vores ydelser, og i den forbindelse udgår navnet ’AIDS-Linien’. Og det er der en selvstændig pointe i. Da AIDS-Linien åbnede i 1985, gav det god mening, at ordet ’aids’ indgik, idet aids dengang var den uundgåelige konsekvens af en hiv-diagnose. I dag, mere end 30 år senere, ser det heldigvis helt anderledes ud. Medicinen er blevet så god, at velbehandlede mennesker med hiv ikke får aids – de kan derimod leve lige så længe som alle andre, og de kan ikke smitte.

”Samtidig oplever vi, at ordet ’aids’ for nogle giver forståelige men ubegrundede tanker om svækkelse og død og dermed kan skabe en helt unødig frygt for at blive testet – eller for overhovedet tale om hiv. Det vil vi selvfølgelig gerne modvirke, for test og åben samtale er helt afgørende for at forebygge smitte.

”Vi glæder vi os til fortsat at være til rådighed, uanset om man kontakter os med spørgsmål om hiv og sikker sex; gerne vil testes for hiv eller syfilis; vil bestille tid til en vaccination, eller har brug for en samtale om livet med hiv”, slutter Andreas Æbelø.

 

Læs også: AIDS-Linien får konkurrent