Socialdemokratiet: Forslag ER en LGBT-forbedring

Socialdemokratiets udlændinge- og integrationsordfører Mattias Tefaye.
Foto: PR

Socialdemokratiets udlændinge- og integrationsordfører Mattias Tefaye er ikke enig i kritikken fra skuespiller Alexander Behrang Keshtkar af Socialdemokratiets asylforslag.

Forelagt Alexander Behrang Keshtkars angreb på Socialdemokratiets foreslåede asylstoppå Socialdemokratiets foreslåede asylstop kommenterer Socialdemokratiets udlændinge- og integrationsordfører Mattias Tesfaye kritikken.

– Hvorfor vil Socialdemokratiet afskaffe muligheden for at søge om asyl på dansk jord?
”Vi ønsker fortsat, at man kan søge asyl. Men vi ønsker ikke, at denne beskyttelse nødvendigvis skal ske i Danmark. Det afgørende er, at folk kommer i sikkerhed. Vores ambition er, at et land uden for Europa vil garantere sikkerheden for asylansøgere, der har søgt asyl i Danmark. Til gengæld vil vi tilbyde at tage kvoteflygtninge fra dette land, som er udvalgt i samarbejde med FN. På den måde forhindrer vi, at menneskesmuglerne bliver vejen til en fremtid i Europa. Langt størstedelen af dem, der søger asyl i Danmark, bliver aldrig anerkendt som flygtninge. Men vi er ikke i stand til at sende dem hjem. Derfor bruger vi millioner af kroner på at hjælpe folk, som ikke har noget behov for beskyttelse. Med vores forslag, kan vi sikre, at dem, der kommer til Europa, rent faktisk har et behov for beskyttelse. Måske fordi de er forfulgte, selv om de har fået asyl i et land i nærområdet. Det kan for eksempel være kristne mindretal eller homoseksuelle.”

– Er det rimeligt at henvise homoseksuelle flygtninge fra Iran til at søge om asyl i nærområdet, hvor de også ofte er forfulgte?
”Min vurdering er faktisk, at vores forslag vil være en markant forbedring for homoseksuelle flygtninge. Langt de fleste af dem opholder sig jo netop i nærområdet til konflikterne. De er måske kommet i sikkerhed for bomberne, men vil stadig være forfulgte på grund af deres seksualitet. Med vores forslag om at tage mere styring med, hvem der kommer til Europa, kan vi netop udvælge de flygtninge, der har behov for beskyttelse. I stedet for at det er menneskesmuglernes junglelov, der bestemmer, hvem der kommer hertil.”

– Hvad synes du, Danmark skal gøre for at hjælpe LGBT-flygtninge?
”Mennesker, der er personligt forfulgt på baggrund af deres religion, seksualitet eller politiske overbevisning, har ingen interesse i, at den nuværende flygtningepolitik fortsætter. I et forsøg på at dæmme op for illegale migranter, bliver Europas grænser stadig mere lukkede. Det er præcis derfor, at Socialdemokratiet har foreslået en mere reguleret flygtningepolitik, hvor flygtninge udvælges til genbosætning i Europa i samarbejde med regeringer i nærområderne og FN. Demokratiet er ganske enkelt nødt til at generobre magten over, hvem der får opholdstilladelse. Ellers svigtes de svageste. Socialdemokratiet forslag vil derfor være godt for LGBT-flygtninge og dårligt for illegale migranter og menneskesmuglere.”