SAMFUND

AIDS-Linien får konkurrent

AIDS-Linjen for alle blev aktiv på Facebook på World AIDS day den 1. december.
Foto: AIDS-Linjen for ALLE / Facebook / screendump

AIDS-Fondets AIDS-Linie får en konkurrent. En gruppe åbner deres egen HIV/AIDS telefonrådgivning kaldet ’AIDS-Linjen for ALLE’. Gruppen ønsker ikke at udtale sig til Out & About.

På World AIDS Day den 1. december dukkede en ny gruppe op på Facebook: ’AIDS-Linjen for ALLE’. Out & About tog om formiddagen kontakt, og spurgte ind til hvem der står bag, hvorfor initiativet er taget, og hvilke forventninger de har til opkald med mere. Vi mener det er en nyhed med bred relevans for LGBTQ-miljøet.

Torsdag aften fik vi svar: Gruppen ønsker ikke at udtale sig før tirsdag.

Vi kan dog se, at gruppen er oprettet af Morten Hougaard, som er tidligere frivillig på AIDS-Linien, og blandt de mange frivillige, som AIDS-Fondet afbrød samarbejdet med i midten af oktober. Det udløste vrede og frustrationer hos mange af de frivillige.

Oprettet af tidligere rådgivere fra AIDS-Fondet

’AIDS-Linjen for ALLE’ har torsdag aften opdateret gruppens beskrivelse på Facebook, og her får man ganske god information om gruppens hensigter:

”Velkommen til den nye AIDS-linje, som er oprettet af de gamle frivillige rådgivere tidligere tilknyttet AIDS-Linien under AIDS-Fondet.
Med 30 års erfaring og mere end 30 frivillige rådgivere vil vi oplyse og vejlede dig om hiv, seksuelt overførte infektioner, hepatitis, smitterisiko, seksualitet og alt det du enten ikke kan eller vil tale med andre om.
Vi lytter uden fordomme til din situation. Du kan tale åbent om din bekymring og du vil få en relevant kompetent sparring og rådgivning i forhold til afklaring, behov for test, støtte i en svær situation og oplyst om andre nyttige organisationer.
Alle henvendelser er anonyme og vil blive taget alvorligt. Du bliver mødt med omsorg og diskretion.
Alle uanset køn, etnicitet, seksuel orientering, HIV-status eller religion kan trygt henvende sig til AIDS-linjen.
AIDS-linjen er åben fra kl. 14-20 alle hverdage og i weekend/helligdag fra kl. 10-14.”

’AIDS-Linjen for ALLE’ åbner officielt for telefonerne torsdag den 5. december.

Navneforvirring

To rådgivningstelefoner med næsten samme navn. Det skal nok forvirre en del, og spørgsmålet er, om det i sidste ende gør mere skade end gavn.

Et andet spørgsmål er AIDS-Fondets reaktion på den nye konkurrent. Er navneligheden så tæt, at AIDS-Fondet vil gå rettens vej for at beskytte navnet? AIDS-Linien har eksisteret i 30 år, og AIDS-Fondet kan have en god sag, hvis de vil tage kampen op.

Vi arbejder på en reaktion fra AIDS-Fondet, og vil naturligvis blive ved med arbejde på en udtalelse fra ’AIDS-Linjen for ALLE’.