KULTUR

Nynazister får ja til anti-homo-demonstration

Meningen er ikke til at tage fejl af på Frihetskamp.net.
Foto: Frihetskamp.net

Knus homolobbyen! Det er kravet fra de nynazister, som 29. juli vil demonstrere i den norske by Fredrikstad.

Politiet i den norske by Fredrikstad har accepteret en anmodning fra den nynazistiske organisation, Den nordiske motstandsbevegelsen, om at få lov til at gennemføre demonstrationen den 29. juli.

På organisationens hjemmeside, frihetskamp.net, kan man læse, at grupperingen hverken kan lide jøder, kommunister eller flygtninge, men bestemt heller ikke homoseksuelle og transkønnede.

Pride beskrives som perverse orgier

I en artikel skrevet af ”Redaktionen” får læserne en lang redegørelse om, hvordan jøden Harry Benjamin var med til at skabe grundlaget for moderne kønskorrigerende behandling – og dette mener den nynazistiske bevægelse absolut ikke som et kompliment.

Et andet sted på den højreekstremistiske hjemmeside beskrives pride-parader som ”perverse orgier i det offentlige rum”, hvor der ”sværmes for pædofili og andre sindssyge seksuelle afvigelser.”

Samtidig hyldes homofober i den svenske by Södertälje for i ly af nattemørket at fjerne regnbueflag og derefter brænde dem i bedste Ku Klux Klan-stil.

Frygt blandt unge homoer

Nynazisterne har angivet, at de forventer mellem 50-200 deltagere i demonstrationen, oplyser det norske politi.

Ifølge LGBT-organisationen Skeiv Ungdom skaber den varslede demonstration frygt blandt unge homoer.

”Hvis de har nogle bagtanker om vold og chikane, ønsker vi selvfølgelig ikke, at de skal få lov,” har Kristoffer Lorang Mathisen sagt til Dagsavisen. Han er leder af den regionale afdeling af Skeiv Ungdom.

”De har jo selv sagt, at de ikke er pacifister, så vi frygter helt klart, at en eventuel moddemonstration kan føre til, at nazisterne tyr til vold,” sagde han.

Ytringsfrihed med grænser

Dan André Syversen fra venstrefløjspartiet Rødt opfordrer til at nægte nynazister tilladelse til at gennemføre den homofobiske demonstration.

”Vi ved, at kampklare nazister fra både Norge, Sverige og Finland vil mobilisere til demonstrationen i Fredrikstad. Samtidig er det al mulig grund til at tro, at et enormt antal antiracister vil mobilisere til moddemonstrationer,” skriver Dan André Syversen i et debatindlæg i Frederikstad Blad.

”Ytringsfriheden omfatter ikke systematisk had og hetz mod homoseksuelle, jøder, mørkhudede eller religiøse. Der er en enorm forskel på det at være indvandringskritisk og det faktisk at hylde Hitler og ‘udrensning’ af en gruppe mennesker,’ skriver venstrefløjsaktivisten, som har taget initiativ til en moddemonstration.

Men ifølge en af Norges eksperter i ytringsfrihed, har nynazisterne ret til at demonstrere, dog med visse begrænsninger:

”De har lov til at mene, at homoseksualitet bør være strafbart, men de har ikke lov til at komme med hadefulde ytringer, trusler eller opfordringer til vold,” forklarer juristen Anine Kierulf til Dagsavisen.

På fremmarch

Politiets Sikkerhetstjeneste i Norge vurderer ifølge nrk.no, at de højreekstremistiske miljøer er på fremmarch i Norge:

”For det første har vi set en større aktivitet. De er tydeligere fremme og gennemfører propagandaaktioner. For det andet har vi set en større selvtillid i miljøet. Man prøver ikke at skjule sig eller maskere sig i forskellige sammenhænge, men man er optaget af at stå frem med, at dette er noget, vi støtter, og noget, vi står helt og fuldt inde for,” har Jørn Presterudstuen fra Politiets Sikkerhetstjeneste udtalt til public service-nyhedsmediet NRK.