SAMFUND

Taiwan på vej mod homoægteskaber

Taiwan står foran en legalisering af homoægteskaber, men det sker ikke ugen modstand.

Højesteret i ø-staten finder ikke, at der er et “rationelt grundlag” for ikke at tillade homoægteskaber.

Taiwan markerer sig som foregangsland i Asien, og legaliserer homoægtekaber. Landets højesteret har slået fast, at den nuværende lovgivning, som ikke tillader homoægteaber, er forfatningsstridig, og krænker retten til lighed.

Højesteret har givet parlamentet to år til at ændre lovgivningen, så den tilpasses kendelsen.

I en pressemeddelelse skriver højesteret, at det ”at udelukke to personer af samme køn fra at gifte sig med henblik på etik” udgør en “forskelsbehandling”, som “ikke har et rationelt grundlag”.

Det er endnu ingen reaktion fra regeringen eller parlamentet, og derfor uklart hvor langt de vil gå i forhold til rettens kendelse.

Lokale LGBT-foreninger håber, at ændringerne vil give dem fuld ligestilling, og samme rettigheder som heteroseksuelle par har, blandt andet i forhold til adoption og arv. Men de frygter, at der blot bliver vedtaget en lov som anerkender homoægteskaber, men som ikke giver reel ligestilling, og samme rettigheder.

Ingen vundne LGBT-rettigheder uden modstand. Både religiøse og forældreorganisationer lover kamp til stregen, og meddeler, at de vil lobby for et forbud mod homoægteskaber. De anser sagen for så vigtig, at de ønsker en folkeafstemning, hvilket på nuværende tidspunkt sandsynligvis vil være til modstandernes fordel.

Kilde: DR