KULTUR

Ny forperson i LGBT Danmark

Foto: LGBT Danmark

LGBT Danmark har valgt ny forperson, som varsler en ny og tiltrængt åbenhed omkring organisationen.

Weekendens årsmøde var henlagt til Aarhus, og om det skal ses som et tegn på nye tider i LGBT Danmark skal være usagt. Men markeringen af LGBT Danmark som hele det danske LGBTQ-miljøs organisation er kærkomment.

LGBT Danmark har i mange år været anerkendt som en af landets mest magtfulde NGO’er i forhold til at få indflydelse på politikken på Christiansborg. Senest i sommer, kårede Altinget LGBT Danmark til at være blandt top 20, når det kommer til civilsamfundets lobbyarbejde. Det er en position LGBT Danmark fortsat vil arbejde for at beholde, fordi det i høj grad er lovmæssige forandringer, der skal til, for at forbedre forholdene for LGBT-personer i Danmark. Det skriver organisationen mandag i en pressemeddelelse.

Men samtidig har LGBT Danmark internt i LGBTQ-miljøet har ry for at være en tung og indadvendt organisation.

Hvad er LGBT

Ny forperson

Forperson Søren Laursen blev på årsmødet afløst af den 45-årige Peder Holk Svendsen, som erklærer, at han vil åbne organisationen mere op og fokusere på at få flere medlemmer og en bredere folkelig opbakning:

”Vi har brug for en større folkelig opbakning, vi har brug for flere medlemmer og aktive, der involverer sig i vores sag. Én udfordring er loven og de strukturelle udfordringer, man som LGBT-person oplever, dem skal vi fortsat ændre på. Én anden udfordring er hverdagen som LGBT-person, hvor der forsat er en værdikamp på samfundsplan, der skal vindes. Her har vi brug for, at flere taler vores sag. Vi skal løse begge udfordringer”.

Peder Holk Svendsen arbejder til dagligt med it-support, og er uddannet cand.mag. i religionsvidenskab og historie.

Mere kampagne og flere medlemmer

Den nyvalgte forperson, Peder Holk Svendsen, uddyber: ”Knap halvdelen af alle LGBT-personer lever i skyggen af deres seksualitet på arbejdspladsen, man kan ikke færdes i nattelivet uden at frygte at få bank, der bliver stadig råbt ”bøsse” som et skældsord på fodboldbanen, transpersoner bliver i udstrakt grad latterliggjort og man bliver – modsat heteroseksuelle – udspurgt om ens kønsidentitet og seksualitet på dagsbasis. Der er én væsentlig værdikamp her, som vi skal vinde. Det kræver, at vi har flere med, flere, der bakker op om vores sag – uanset seksualitet og kønsidentitet”.

Et velsmurt maskinrum

Med valget af en ny landsledelse kan organisationen se frem mod et spændende 2018 med fokus på at udvikle organisationen hen imod en mere udadvendt kampagne- og medlemsorganisation. Det bliver i høj grad den genvalgte generalsekretær, 38-årige Henrik Hynkemejer, der skal stå for den proces:

”Vi smøger ærmerne op, og går nu i gang med at indfri vores ambition om at gøre LGBT Danmark til et mere synligt handlefællesskab for dem, som vil vores sag og værdier. Den transformation kræver et velsmurt maskinrum, hvor vi uddanner vores frivillige, prioriterer vores ressourcer og kommunikerer mere eksternt. Jeg ser frem til arbejdet sammen med den øvrige landsledelse,” siger Henrik Hynkemejer i mandagens pressemeddelelse.

Læs mere på LGBT Danmarks hjemmeside.