30 års tilløb: Svømmestjerne springer ud

Mark Foster.

Den mangedobbelte EM, VM og OL-guldvinder Mark Foster springer ud, og fortæller hvorfor det tog ham så lang tid.

I et stort interview med den engelske avis The Guardian fortæller den tidligere engelske topsvømmer, at han er homoseksuel. Han fortæller også hvorfor han har holdt sin seksualitet skjult i mere end 30 år.

”Jeg var lidt bekymret, for flere år siden ville jeg have været bange for, hvordan jeg ville blive dømt. Nu er jeg ældre, og har haft tid til at vænne mig til tanken”, fortæller Mark Foster om sin beslutning.

”Jeg har trippet i skyggerne, men nu er det på tide at springe ud. Jeg ville ønske, at jeg havde gjort det, da jeg mødte min første partner som 21-årig,” siger Mark Foster om begrundelsen for at springe ud over for offentligheden.”

Mark Foster har gennem de sidste 26 år haft to lange forhold med to forskellige mænd. Han var været åben over for familie og venner, og kun en enkelt har han talt over sig. Det skete overfor et par svømmekolleger i en brandert. Udover dem er der ganske få der har kendt til hans seksualitet.

”Jeg har undveget emnet i alt for lang tid, og jeg er blevet virkelig god til at fortælle halve sandheder. Når jeg gør det, er jeg ikke den rigtige mig, og jeg skader jeg kun mig selv. Jeg er 47 år, en midaldrende mand, og jeg konkurrerer ikke længere på topplan,” siger Mark Foster. Han er i dag ekspert på britisk tv i forbindelse med store svømmekonkurrencer.

Mark Foster vandt et væld af guldmedaljer i sin karriere: Seks ved VM og 11 ved EM. Han var med til OL fem gange, og satte verdensrekord otte gange.