KULTUR

Ny bog: De Danske Lædermænd

I bogen ”De Danske lædermænd” giver bogens forfatter, Jannie Holm Andersen, et grundigt indblik i den ellers ret lukkede subkultur.

Bogen tager udgangspunkt det aarhusianske SLM-miljø. Herfra leverer bogens forfatter, Jannie Holm Andersen, et grundigt indblik i den ellers ret lukkede subkultur, som prægede det aarhusianske SLM-miljø fra 1970’erne og frem til i dag. Nu er klubben blevet mere åben, og der er aftener, hvor man ikke behøver at leve op til en bestemt dresscode.

I bogen kan man læse om, hvordan lædermænd dyrker sex, og hvordan klublokalerne var indrettet tidligere.

Men Jannie Holm Andersen kommer også ind på, hvordan frygten for hiv og aids lagde en dæmper på lædermiljøet i 1990’erne. Og man får et indblik i læderbøssernes generelle historie, fra verdens første læderbøssebar åbnede i New York i 1951 og frem til i dag.

Bogen omtaler tørklædekode-systemet – et fænomen opstået i bøsseklubmiljøer i New York i begyndelsen af 1970’erne. Kodesystemet signalerer, hvilke seksuelle præferencer og interesser, man har. Og da farvekoderne er de samme i bøssemiljøerne over hele verden, kan bøsser nemt kommunikere sine præferencer, selv om man ikke taler samme sprog.

Bogen er godt skrevet, og også mere avancerede seksuelle aktiviteter såsom fisting er beskrevet på en sober måde, som ikke burde kunne chokere de mest sarte.

Bogen er flot illustreret både med foto og tegninger. Tegninger er fint med til at understøtte det historiske, da der ikke blev taget mange fotos tidligere i bøssemiljøet – og specielt ikke i læderbøssemiljøet, hvor medlemmerne gerne ville have lidt privatliv i klubben.

Foto: Jakob Stigsen Andersen

Bogen ”De Danske Lædermænd” fra Forlaget Kjellerup kan købes ved at møde personligt op i SLM Aarhus eller ved at skrive til klubben på: contact[a]slm-aarhus.dk

Du kan læse mere om, hvor bogen ellers kan købes, på forfatterens hjemmeside.

25 procent af overskuddet ved salget går til SLM Aarhus.

Læs også: SLM Aarhus (1975)