KULTUR

The Boss boykotter North Carolina

The Boss, også kendt som Bruce Springsteen, har aflyst en koncert i Greensboro i North Carolina, efter at delstaten har indført en lov, der blandt andet tvinger transpersoner til at vælge toilet efter deres biologiske køn.

Den 66-årige rocklegende fra New Jersey kan kaldes USAs sociale samvittighed. De fleste af hans sangtekster handler om almindelige mennesker, og deres udfordringer på bunden af samfundet.

Så når nogen sparker til en gruppe, der i forvejen har store udfordringer, er det ikke ualmindeligt, at The Boss giver en kommentar med.

I en besked til sine fans siger han om aflysningen i North Carolina:

”Som I, mine fans, ved, skal jeg efter planen spille i Greensboro, North Carolina, denne søndag. Som vi også ved, har North Carolina netop godkendt HB2, som medierne kalder ’toiletloven’.”

Ifølge den nyligt vedtagne lov kan transkønnede fremover ikke selv vælge, om de vil benytte sig af herre- eller dametoilettet på eksempelvis en restaurant eller en skole.

Alle skal vælge toilet efter deres biologiske køn. En regel, som angiveligt er lavet for at beskytte kvinder mod, at biologiske mænd går ind på dametoiletter.

”Lige så vigtigt er det, at loven angriber LGBT-borgeres rettigheder til at lægge sag an, når deres menneskerettigheder bliver brudt på arbejdspladsen. Ingen andre i North Carolina står over for sådan en byrde”, skriver Springsteen.

”Derfor, og med en dybfølt undskyldning til vores dedikerede fans i Greensboro, har vi aflyst vores koncert på søndag. Nogle ting er vigtigere end en rockkoncert, og én af de ting er kampen mod fordomme og intolerance, lyder det videre.

Bruce Springsteen og hans berømte E Street Band giver koncert i Parken den 22. juni, og i Horsens den 20. juli. Begge koncerter blev udsolgt på under en time.

 

Læs også: Advarsel: Pas på hvis du rejser til USA

Se også: Springsteens toilet-boykot bliver hyldet – og fordømt – på sociale medier