SAMFUND

Nej til strengere straffe til homoseksuelle

I Etiopien har den autoritære regering bebudet, at den ikke går ind for en aggressiv kurs mod homoseksuelle. Derfor er en homofjendtlig demonstration blevet forbudt.

En stor protest mod homoseksualitet i Etiopiens hovedstad Addis Abeba er blevet aflyst af regeringen. Regeringen i det Østafrikanske land ønsker ikke at skærpe indsatsen mod homoseksuelle og har derfor forbudt demonstrationen, der var arrangeret af en kristen organisation og det regerende partis ungdomsgruppe.

”Homoseksualitet er ikke en alvorlig forbrydelse”, udtaler regeringens talsmand, Redwan Hussein til nyhedstjenesten AP. I øjeblikket kan homoseksualitet give op til 15 års fængsel i Etiopien.

”Homoseksualitet er ikke så udbredt som visse mennesker hævder. Vi har allerede den straf regeringen mener er passende”, tilføjer talsmanden.

Det er de store kirker i Etiopien, der aktivt går ind i kampen mod homoseksuelle i Etiopien. I 2008 bad en lang række gejstlige med den anglikanske biskop i spidsen, regeringen om at forankre et forbud mod homoseksualitet i den etiopiske forfatning. Den gang fik homoseksuelle skyld for at stå bag det stigende antal seksuelle overgreb mod børn.

En undersøgelse foretaget i 2007 viste at 97 procent af etiopierne mener at samfundet ikke bør acceptere homoseksualitet.