KULTUR

Muslimsk Ungdom opfordret til boykot af Operation Dagsværk

Opfordringen kommer fra Muslimsk Ungdoms Center, der har base i Grimhøjmoske i Aarhus, og skyldes at landets gymnasieelever onsdag samler ind til bedre forhold for unge lesbiske, bøsser, biseksuelle og transseksuelle i Kenya ved Operation Dagsværk.

Børne- og ungerådmand i Aarhus Bünyamin Simsek (V) tager skarpt afstand fra udmeldingen og siger til jyllandspostern.dk: “På den ene side påberåber man sig de frihedsrettigheder, der er i Danmark og Vesten, og på den anden side bekæmper man samme rettigheder over for grupper af mennesker, der er anderledes end én selv. Det er hykleri og dobbeltmoral.”

Muslimsk Ungdom Center tager på deres hjemmeside klart afstand fra homoseksualitet, som de mener er en synd i guds øjne og at en støtte til demokrati svarer til støtte til at gå i krig mod Allah.

Operation Dagsværk arbejder i år sammen med Sex & Samfund for at styrke de eksisterende kenyanske LGBT organisationer i deres kamp for lige rettigheder.

Se også: Læs mere om dagsværkdagen

Kampagnesang for Operation Dagsværk 2014, teksten er skrevet udfra beretninger fra unge kenyanere, som man i Dagsværkgruppen har mødt på researchrejserne.

 

Læs også: Homoseksuelle med muslimsk baggrund mistrives