Muslimsk Drag Queen

Foto: THEGAYUK

Asifa Lahore er den første homoseksuelle muslim på forsiden af et nationalt homoblad.

Asifa Lahore er drag queen og er blevet den første muslimske drag queen på forsiden af det britiske homomagasin THEGAYUK.
Asifa var med i dokumentaren “Muslim Drag Queens,” hvor hun fortalte om de kampe og fordomme, man møder som muslimsk drag queen. Asifa er dog også klar over den magt, hun har til at skubbe udviklingen i en rigtig retning. Asifa har modtaget dødstrusler mens dokumentaren blev sendt på TV, og hun fortæller, at muslimske mænd har stor respekt for hende, når hun er klædt ud som kvinde. Til gengæld møder Asifa massiv homofobi, når hun er bøsse ude af drag.

Chefredaktør for THEYGAYUK, Jake Hook siger: “Vi er så priviligerede at Asifa Lahore på forsiden af vores magasin. Vi prøver altid at vise en anderledes side af LGBT-miljøet på vores forsider. Det skal ikke altid handle om drenge i stramme, hvide t-shirts. Jeg synes, det er homomediernes ansvar at understøtte historier som Asifa’s.”

Drag queens som undervisere i seksualundervisning

Asifa fortæller om drag queens som undervisere i seksualundervisning: “Det er helt sikkert noget, jeg tror vi kunne gøre. Jeg mener ikke vi er i mål i forhold til synlighed omkring transkønnede og interseksuelle. Vi er heller ikke i mål med undervisningen i skolen. Hvis vi tager en hvilken som helst folkeskole, tror jeg ikke de er i mål med undervisning omkring LGBT-emner. Siden dokumentaren er jeg blevet inviteret til en række skoler.”

Danser og optræder i burka

“Selvfølgelig vil jeg have, at folk griner af mig, jeg er en dreng i kjole, som har burka på! Jeg tror folk er bange for at grine, selvom jeg tror folk har lyst til at grine. For i England er vi så politisk korrekte, men det er hele pointen – jeg er en drag queen, og jeg bryder grænsen.”

Heterofyre over for Asifa

“Hvis jeg bliver kørt i taxa af en mandlig, muslimsk chauffør, og han ved hvem jeg er, trækker de ikke engang på brynene. De har så stor respekt for mig og åbner døren og hvad ved jeg. Der er virkelig stor forskel på hvordan man opfatter transkønnede frem for homoseksuelle i muslimske lande. […] Hvis jeg havde gjort det samme som bøsse ville jeg blive overfuset, men som drag queen har jeg en helt anden magt.”