KULTUR

Drag Queen fik guldbuzzer i Danmark har talent

Mizz Privileze (tv.), hvis rigtige navn er Michael (th.), startede sin drag-karriere i 2018 med et ønske om at bryde med samfundets normer. Michael har baggrund som folkeskolelærer og har gennem det seneste årti arbejdet i diverse politiske organisationer.

I forrige lørdags ”Danmark har talent” på TV2 fik drag-performeren Mizz Privileze Sus Wilkens guldbuzzer. Dermed er Mizz Privileze direkte videre til live-showene i næste måned.

”Det var uden tvivl den største dag i mit liv – og faktisk er jeg den første drag-queen i hele verdenen, der har fået en guldbuzzer på tværs af alle Got Talent-programmerne,” fortæller Mizz Privileze til Out&About.

Out&About har mødt Mizz Privileze for at høre mere omkring, hvordan det har været at deltage i Danmark har talent, og hvad det har betydet for fremtiden.

– Hvad tænkte du, da du fik guldbuzzeren?

“Da Sus hamrede hånden i guldknappen, gik der et sug igennem maven, og jeg tror ærlig talt ikke, at jeg helt forstod, hvad der skete, før Rasmus Brohave gav mig den gyldne kuvert med en billet direkte til live-showet. Jeg kan huske, at jeg lagde mig ned må gulvet og lavede engle i gulden, som var det sne, men det blev vist klippet ud, haha.”

– Hvad har det efterfølgende betydet for dig at være med i Danmark har talent?

“Efter at have været på TV har jeg allerede været i dialog med en masse spændende mennesker, der gerne vil støtte mig og hjælpe mig med at komme længere ud med mit budskab om at bryde med normer og give plads til os alle her i Danmark.”

– Tror du, at din medvirken kan hjælpe andre unge LGBT’ere til at springe ud?

“Min instagram blev oversvømmet med mange personlige beskeder fra især unge og regnbueforældre, der fortalte, hvor glade de er over, at jeg står frem og fortæller min historie. Flere har endda skrevet, at jeg har været med til at give dem modet til at være åben over for deres familie omkring deres seksualitet. Det er stort og bekræfter mig bare i, hvor vigtigt det er, at sådan en som mig får lidt skærmtid.”

– Tror du, at du med TV-mediet kommer bredere ud?

“Jeg vil gerne bruge den platform, sådan lidt TV-tid kan give, til at komme længere ud med mine budskaber. Min mission er at komme hjem i stuerne hos Hr. og Fru. Danmark – både bogstaveligt talt, som når jeg her om lidt skal optræde til en fødselsdag i Greve, efter en familie så mig på TV. Men også i overført betydning, så jeg kan give noget at snakke om ved aftensmaden og vise, at der er mange måder at leve sit liv på, og at vi alle fortjener respekt, accept og kærlighed.”

– Er du klar til live-showet?

“Jeg arbejder lige nu benhårdt på at gøre min performance til live-showet til et kæmpe politisk statement, der ikke skal gøre nogen i tvivl om, hvad jeg står for. Jeg har fået et helt team i ryggen nu, og det bliver min største performance – måske nogensinde – så der er noget at glæde sig til. Og så bliver der også plads til smil, grin og flere overraskelser.”

Fik du ikke set guld-auditionen, kan du se den herunder.