SAMFUND

Mugabe roser Ugandas homolovgivning

Zimbabwes præsident Robert Mugabe støtter Ugandas homofobiske love og antyder, at han vil gå efter homoseksuelle i Uganda.

Mugabe angreb ifølge flere statslige medier Vesten for at trække deres støtte til Uganda, fordi landets præsident Museveni underskrev et lovforslag, der reelt gjorde homoseksualitet illegalt i det østafrikanske land.

“De vestlige lande prøver at beskylde os for at krænke menneskerettighederne. Men det er faktisk det de selv gør ved at trække støtten til Museveni”, lød kritikken fra Mugabe.

”De er en menneskelig ret at gifte sig med en kvinde, ikke at en mand skal gifte sig med en anden mand. Det må vi nægte”, fortalte Mugabe ved hans eneste datters bryllup i weekenden.

Mugabe har tidligere udtalt, at homoseksualitet er u-afrikansk og har beskrevet bøsser og lesbiske som værre end hunde og svin.

Samtidig truede Mugabe Zimbabwes homoseksuelle.

”Jeg vil vide, hvem som er med i den homoseksuelle sammenslutning i Zimbabwe”, udtalte han ifølge flere lokale medier.

“Jeg har erfaret at vi har en gruppe af homoseksuelle i Zimbabwe. Det vidste jeg ikke indtil i forgårs, hvor jeg fik det at vide”, udtalte Zimbabwes præsident og tilføjede, at han nu vil kontrollere, hvem der er medlem i sådan en gruppe.