Nyt webmagasin om køn og seksualitet

Det ny webmagasin Friktion.

Første nummer af webmagasinet Friktion sætter fokus på det kønsneutrale pronomen hen, som har skabt så meget forargelse i Danmark.

Det ny webmagasin Friktion vil bygge bro mellem kønsforskningen og verden uden for universitetets mure.

”Vores ambition er at blive et seriøst alternativ i en til tider useriøs dansk sex- og kønsdebat. Vi oplever desværre i disse år et backlash, der er forstemmende og fordummende,” skriver redaktionen i en pressemeddelelse.

”Med udgangspunkt i den viden om køn, seksualiteter og kroppe, som produceres af danske såvel som udenlandske forskere, vil vi tage store og små diskussioner op, som vi mener har relevans for det levede liv.”

Friktions første nummer  er dedikeret ’hen’ – det kontroversielle svenske kønsneutrale pronomen, som har skabt enorm forargelse især i Danmark.

I interviews med kapaciteter som Karen Sjørup, Christian Graugaard og Morten Emmerik Wøldike undersøger Friktion, hvordan mennesker med sproglig magt forholder sig til kønsneutralitet. Webmagasinet indeholder også en personlig klumme, fotoserier, illustrationer samt opinions- og sproghistoriske artikler, der afdækker de kropslige og mentale betydninger af hen.

”Du kan være enig eller ej, Friktion er ikke en blog, men du bliver helt sikkert klogere,” skriver redaktionen, der består af 10 kvinder med tilknytning til kønsforskningen.

”Lixtallet vil nok være højt, men vi bestræber os på at gøre forskningen læsbar og relevant for det levede liv. Friktion er kønsforskning anvendt i praksis.”

Friktion udkommer som kvartalsmagasin, og næste nummer udkommer 1. juni. Du kan læse første nummer gratis på www.friktionmagasin.dk