KULTUR

MrGay.dk 2001

Danmarks første MrGay blev Martin Lindsgaard , 23 år.

MrGay.dk blev første gang afholdt i 2001.

Den oprindelige idé bag MrGay.dk var, at man gerne ville finde en model til et gratis-postkort, som skulle omdeles på homostederne i København.

Idéen udviklede sig hurtigt til ønsket om at skabe en dansk pendant til mange af de fra udlandet kendte skønhedskonkur-rencer for bøsser, som populært går under betegnelsen Mr. Gay efterfulgt af det respektive lands navn eller forkortelse.

I et samarbejde mellem Copenhagen Gay Life, PAN Cph. og Heaven Bar & Café samt med støtte fra mange sponsorer lykkedes det at få stablet den første MrGay.dk-konkurrence på benene i år 2001. Forventningerne til dette nye initiativ var beskedne, men mange danske bøsser hilste MrGay.dk-konkurrence velkommen. Fremmødet af publikum var så overvældende stort, at PAN Cph. slet ikke kunne rumme dem alle.

Danmarks første MrGay blev Martin Lindsgaard , 23 år. Han var en af de 11 bøsser mellem 19 og 48 år, der havde mod nok til at melde sig til konkurrencen i 2001.

MrGay.dk deltog også i årets Mermaid Parade, hvor deltagerne sammen med deres venner dansede gennem Københavns gader på toppen af en dobbeltdæk-kerbus.

Den store succes i 2001 gav arrangørerne blod på tanden til at etablere MrGay.dk som en fast, årligt tilbagevendende dansk begivenhed.