SAMFUND

Dommer: Overfald var ikke en hatecrime

Josue Medina Vasquez og Søren Pape Poulsen ved Danish Rainbow Awards – AXGIL i 2016.
Foto: Lone Israelsen

Da justisminister Søren Pape Poulsens (K) kæreste Josue Medina Vazquez natten til torsdag blev overfaldet, var der ikke tale om en hatecrime.

Torsdag blev en 34-årige slovakisk ishockeyfan sigtet for vold og hatecrime mod Josue Medina Vasquez.

Fredag formiddag oplyser Københavns Byret, at en dommer ikke fandt begrundet mistanke for, at der var tale om en hatecrime udløst af Josue Medina Vasquez’ seksuelle orientering. Derfor er den sigtede alene fængslet for for vold.

Manden er dog stadig sigtet for både vold og hatecrime.

Overfaldet skete natten til torsdag på LA Bar på Gammel Mønt i indre by kl. 03.30.

Den sigtede er en 34-årig slovakisk mand der er bosiddende i Warszawa. Han nægtede sig torsdag i grundlovsforhør skyldig i sigtelsen der lyder på hatecrime og vold. Han benægter at have slået Josue Medina Vazquez, og at han skulle have noget i mod homoseksuelle. Han erkender dog at have været beruset på LA Bar. Den sigtede siger, at han er i Danmark med nogle venner som tilskuer til VM i ishockey.

BT refererer fra retten, at anklageren dokumenterede et vidneudsagn om, at den slovakiske ishockeyfan slog Josue Medina Vasquez uden varsel på højre side af ansigtet og udtalte “I don’t like homos”. En dørmand greb ind, og Josue Medina Vasquez stillede sig bag dørmanden, der holdt den agressive ishockey-fan på afstand, indtil politiet kom. Den sigtede harudtalt at Josue Medina Vasquez slog igen.

Josue Medina Vasquez kommer fra Den Dominikanske Republik, og han mødte Søren Pape i Bruxelles i 2013. I sommeren 2017 blev parret forlovet, og fortalte den gang, at de skal giftes i 2018. Der er dog ikke sat en officiel dato for brylluppet.