SAMFUND

Monastic pludselig midtpunkt i Alternativets sexkaos

Alternativets gruppeformand på Christiansborg har tilsyneladende indtryk af, at Monastic er en sexklub.
Foto: Brian Kjær Capkan

Alternativet i København holder valgfest tirsdag aften på Monastic, og det får partiets gruppeformand på Christiansborg til tasterne. ”Bliv væk” opfordrer han partiets medlemmer.

Efter en lang og hård valgkamp er det godt at slutte af med en klassisk valgfest. Alternativets lokalafdelingen i København holder sin valgfest på LGBTQ-stedet Monastic, og det skaber panik hos gruppeformand og sekretariatschef René Gade på Christiansborg. Han fraråder nu sine kollegaer og partifæller at deltage i Alternativets egen valgfest i København.

”Jeg kan kun anbefale mine kolleger IKKE at møde op. Og det har jeg gjort − og det vil jeg gøre. Og den besked giver jeg både som gruppeformand og sekretariatschef.”

Hvorfor går René Gade i panik?

René Gade henviser i sit tweet til et andet tweet bragt af Jesper Kraft, som er politisk chef i Venstres Center for Kommunikation og Politik. Jesper Kraft bringer et billede fra Ritzau der viser en liste over de enkelte partilederes opholdssted tirsdag aften.

”Alternativet holder valgfest i København på LGBTQIA+baren Monastic i en kælder på Hausers Plads. De advarer om, at der både er ”darkroom” og ”fuckswing” i lokalet”, står der om Alternativet.

 

Foto: Twitter @Kraftzinger

Det får Jesper Kraft til at sende et tweet:

”Så er der nyt fra @alternativet_, der ifølge @renegadedreng siden sommer har været “snorlige” på at ikke at overskride grænser og agere professionelt. Er det monstro snorene til den såkaldte “fuckswing”, der er tale om? #dkpol #fuckswing #nypolitiskkultur”

Bedre bliver det ikke af, at Monastic selv kalder sig den største ”LGBT-legeplads” i Skandinavien. Det giver tilsyneladende René Gade nogle helt forkerte associationer om, at Monastic er en decideret sexklub. Det er ikke tilfældet. Men panikken indfandt sig på Christiansborg, og han gik på Twitter:

”Dette har INTET med vores ledelse på Christiansborg at gøre. Vi kan kun sikre og sætte rammerne for en professionel kultur der, hvor vi/jeg har mandatet. Den nævnte location er valgt af en lokalforening – og er i mine øjne helt tåbelig for seriøse politiske udmeldinger,” skriver han.

Foto: Twitter @renegadedreng

Festen bliver uden sexlegetøj

TV2 har fået fat i formanden for Alternativets lokalafdeling i København. Han hedder Magnus Haslebo, og han er også pressechef i Alternativet. I den funktion stod han bag ideen om at give pikbilleder til Centralhjørnet i jubilæumsgave. Han giver ikke meget for René Gades indblanding:

”Jeg tager det med ophøjet ro. Det gør vi i bestyrelsen, hvor vi har drøftet det. Og vi vil selvfølgelig opfordre folk til i den grad at dukke op til valgfesten”, siger Magnus Haslebo til TV 2, og afviser, at det kan komme på tale at aflyse festen hos Monastic.

”Festen er i morgen, så det gør det selvfølgelig ikke. Vi glæder os meget”.
”Selvfølgelig har det ikke på noget tidspunkt fået os til at ryste det mindste på hånden, hvad stedet bliver brugt til, når vi ikke bruger det. Jeg tager det lidt med smil, at der nu kommer en masse medieomtale af det, for jeg er sikker på, at det kun vil få endnu flere mennesker til at komme”.

Alternativets pressetjeneste siger til TV 2, at der ikke vil være hverken ”fuckswing” eller ”darkroom” til festen. Lokalerne skal i stedet indrettes til – almindelig – fest.