KULTUR

Må regnbueflaget vaje over Christiansborg

Christiansborg. Foto: Anders Hviid

Alternativets politiske leder Uffe Elbæk har netop rettet henvendelse til Folketingets formand og præsidiet med forslaget om at lade regnbueflaget vaje over Christiansborg i forbindelse med Copenhagen Pride i denne uge.

Uffe Elbæk skriver på i et Tweet i dag:

Sidste år nægtede Folketingets daværende formand Pia Kjærsgaard at lade regnbueflaget vaje over Christiansborg til #cphpride. Lad os få det op i år. Burde være helt oplagt i et mangfoldigt og frisindet land.

 

I et Tweet skriver Mr. Hansen:

“Det er i Danmark ikke tilladt at flage med andre end det danske uden tilladelse fra politiet. Man må dog gerne flage med det grønlandske flag, det færøske flag, de nordiske landes flag, FN-flaget og EU-flaget uden tilladelse.”

Men Uffe gider ikke overholde loven i Danmark #dkpol

 

Men det er ikke kun regnbueflaget som folketingets tidligere formand Pia Kjærsgaard har afvist. I forbindelse med Europadagen den 9. maj i år flagede Christiansborg ikke med Europaflaget, men med Dannebrog, da der ikke var opbakning til at flage med det europæiske flag, blandt Folketingets partier.

 

Så det er lidt uklart om det er ulovligt at hejse regnbueflaget over Christiansborg, da det jo ikke er et national/lande flag.