KULTUR

Monastic lukket på ubestemt tid

Monastic på Hauser Plads i København.
Foto: Brian Kjær Capkan

Rygterne har svirret efter gæster flere dage i træk, er blevet mødt af en låst dør på Monastic. Nu kommer ledelsen med en forklaring.

Festglade gæster blev torsdag aften mødt af en låst dør på Monastic på Hauser Plads i København. Det gentog sig fredag. Samtidig har rygter floreret om årsagen, som har spændt lige fra vandskade til konkurs. Men da ingen af disse årsager eller andre kunne bekræftes, har Out & About afstået fra at viderebringe ubekræftede rygter.

Sent lørdag eftermiddag udsender Monastic endelig en pressemeddelelse, som giver en forklaring:

”Carsten Appel blev den 16. april udnævnt til administrerende direktør på en ekstraordinær generalforsamling i Monastic ApS. Carsten Appel fik følgeskab af vicedirektørerne Adrian Thordal-Torrado og Ben Chaiyasit, således består direktionen herefter af tre medlemmer”, fortæller Carsten Appel i pressemeddelelsen der er udsendt på vegne af den samlede direktion.

”På grund af de ledelsesmæssige ændringer fik vi for sent gennemført en nødvendig støjmåling af hensyn til vores naboer. Vi har igennem længere tid netop i samarbejde med vores naboer lydisoleret Monastic. Det var således den sidste støjmåling, der blev gennemført for sent til, at vi kunne overholde fristen i bevillingen. Dokumenterne er afleveret og modtaget af myndighederne, og vi afventer nu sagsbehandlingen. Derfor er Monastic midlertidigt lukket, men vi har en formodning om, at vi hurtigt åbner igen”, udtaler Carsten Appel.

Gentagne problemer med bevillingen

Det er ikke første gang Monastic har problemer med bevillingen. Oprindeligt var åbningen planlagt til Pride Week i august 2017, men blev udsat til 1. september. Men allerede en uge senere lukkede Monastic igen. Forklaringen lød på Facebook, at man ikke havde ”fået en spiritusbevilling der er en natklub værdig, så vi vil, og kan, desværre ikke åbne og feste som både vi og I ønsker det.”

Først den 27. oktober åbnede Monastic igen.

I dagens pressemeddelelse beklager direktør Carsten Appel situationen:

”Jeg beklager dybt situationen overfor vores gæster, klub-samarbejdspartner og ikke mindst medarbejderne og er ikke stolt over, at dette skulle blive min første opgave. Det er en stor opgave, jeg har påtaget mig, men når det er sagt, glæder jeg mig til sammen med medarbejderne at videreføre ibrugtagningen af hele huset. Det er behov for et sted som Monastic ikke bare i København men også i hele Norden”.

Stadig et LGBT-hus?

Kritiske røster har i længere tid kritiseret Monastic for at give køb på konceptet som ”LGBT-hus”, ved at huse forskellige arrangementer arrangeret af udefrakommende uden tilknytning til stedet. Dette har fået nogle LGBT’ere til ikke at føle sig velkomne, eller at være en minoritet på stedet.

Det kommenterer Carsten Appel også på:

”Monastic er fortsat et LGBT-hus og vi fortsætter med at være et LGBT-hus Men vi har glædeligvis registreret, at vi også er blevet et hus, der benyttes af gæster, der skjult lever med meget specifikke seksualitetsmønstre, der hverken har benævnelse eller en generel offentlig accept.”

Der er ikke sat en dato på genåbningen af Monastic, men Out & About følger sagen.