KULTUR

Monastic lukker på Hauser Plads, og flytter til…

Monastic på Hauser Plads i København.
Foto: Brian Kjær Capkan

Monastic er lukket ned på Hauser Plads, men Out & About kan afsløre hvor man planlægger at flytte hen.

For næsten et år siden dukkede Monastic op ud af det blå med store ambitioner. Et stort fælles LGBT-hus med alt fra natklubber til sauna, hotel og kontorfaciliteter ville blive etableret på Hauser Plads 32. Efter startvanskeligheder kom Monastic aldrig for alvor op i gear, og nu giver folkene bag op.

”At få Monastic op at køre var en konstant kamp ’op ad bakke’. Der var aldrig en dag, hvor der ikke opstod nye problemer og konflikter, der hæmmede handlingsplanen og driften af huset”, fortæller direktør Adrian Thordal-Torrado og uddyber: ”Aldrig turde man se længere end blot et par uger frem i tiden, hvilke hæmmede enhver form for markedsføring og langsigtet planlægning. Den største trussel blev dog lyd- og støjproblemet som kontinuerligt skabte vrede fra vores naboerne i området.”

Nok er nok

Ifølge Adrian Thordal-Torrado var Monastic i juni klar med endnu et projekt i bygningen. En sauna/spaklub skulle servicere de wellness-hungrende i LGBT-miljøet, men ejeren af bygningen ændrede holdning i negativ retning. Det har fået Monastic til helt at opgive en fremtid i bygningen.

”Vi er ikke nået et eneste skridt længere frem, end da vi startede drømmen om Monastic i august sidste år. Vi vil ud herfra hurtigst muligt, og vi vil finde et sted, hvor vi kan starte helt forfra – og vi har faktisk allerede et nyt spændende sted i kikkerten”, tilføjer han hemmelighedsfuld.
Monastic har været lukket i den forgangne weekend.

Flytter tættere på resten af LGBT-nattelivet

Adrian Thordal-Torrado vil ikke afsløre hvor det nye sted er, men Out & About har fra en pålidelig kilde fået bekræftet, at den nye adresse er i Kronprinsensgade, der er en sidegade til Købmagergade. Om det så ender med en underskrevet lejekontrakt i Kronprinsensgade, må tiden vise. Adrian Thordal-Torrado skriver i pressemeddelelsen, at ”denne gang sker der intet før hele finansieringen står knivskarp fra start.”