KULTUR

DR beklager misbrug overfor Out & About

Out & Abouts nyhedsside og artikel om Monastic blev af DR2 Dagen omtalt som “klubben Monastics hjemmeside”.
Foto: DR.dk / DR2 Dagen / screendump

Under overskriften “Penisbilleder og sexchikane præger partiets valgkamp” bragte DR2 Dagen den 20. november et indslag om Alternativets meget omtalte valgfest på Monastic i forbindelse med Kommunalvalget den 21. november 2017. I indslaget blev en artikel fra Out & Abouts hjemmeside OAonline brugt uden korrekt kildeangivelse.

Alternativets turbulente afslutning på kommunalvalgkampen kom uventet til at inddrage Out & About på landsdækkende TV. Dagen før valget bragte DR2 Dagen et længere indslag, om det mainstreammedierne på daværende tidspunkt, omtalte som ”sexklubben” Monastic.

Medierne var gået i selvsving, over det der forekom som en fest i en ”sexklub” med ”fucksvings”, ”darkrooms”, og alt hvad dertil hører af muligheder for en sensationel og saftig historie.

I indslaget “Penisbilleder og sexchikane præger partiets valgkamp” på DR2 Dagen den 20. november blev Out & Abouts artikel på OAonline fra 11. august 2017 brugt som baggrundsbilleder til et speak, hvor OAonline blev omtalt som “klubben Monastics hjemmeside”.

Den pågældende artikel ”Monastic – festfolkets våde drøm” vises billeder fra Monastic, og disse billeder kædes sammen med begrebet ”darkrooms” og den generelle omtale af Monastic.

Billederne viser de tomme lokaler på Monastic, som de så ud før åbningen, og artiklen handler om de ambitioner, som Monastic på daværende tidspunkt præsenterede for Out & About.

Efter at have set indslaget gør Out & Abouts webredaktør Brian Kjær Capkan DR opmærksom på sagen i en e-mail, og forlanger en berigtigelse.

Et af de omtalte billeder i artiklen om Monastic.
Foto: DR.dk / DR2 Dagen / screendump

I dag den 2. januar 2018 har ledende redaktør på DR2 Dagen, Kasper Birk Hansen, sendt et svar til Out & About:

”Jeg har nu set det pågældende indslag, og du har ret i at vi benævner oaonline.dk som klubbens hjemmeside, og at det selvfølgelig er ukorrekt.

Det vil vi gerne berigtige på vores fejl og mangler-side med teksten:

Forkert benævnelse af hjemmeside

I DR2 Dagen d. 20. november 2017 viste vi i forbindelse med dækningen af Alternativets kommunalvalgkamp billeder fra klubben Monastic. Vi fortalte i samme ombæring, at billederne var fra klubbens hjemmeside. Dette var ikke korrekt, da det vi viste var fra LGBTQ-magasinet Out&Abouts nyhedssite, oaonline.dk. Vi beklager fejlen.”

”Og så vil jeg indskærpe over for redaktionen, at vi skal være mere præcise i vores kildeangivelse”, tilføjer Kasper Birk Hansen til sidst.

”DR er naturligvis velkomne til at referere Out & About. Men det skal ske korrekt, og hvis DR’s researchere havde læst den pågældende artikel, ville de straks have set, at artiklen omhandler Monastic i en nyhedsrelateret sammenhæng med Out & About som afsender. Det fremgår meget tydeligt, og artiklen burde derfor omtales som en kilde, og ikke som ”klubben Monastics hjemmeside. På den baggrund er jeg tilfreds med svaret fra DR, som er enige i den betragtning”, siger Out & Abouts webredaktør Brian Kjær Capkan til sagen, som han nu betragter som afsluttet.

– Og Alternativets valgfest på Monastic? Ja den blev ganske sober og velbesøgt.