SAMFUND

Mindre sex under corona

Foto: Pixabay

 

For mange homoseksuelle mænd, der før corona-krisen havde mange skiftende partnere udviklede pandemien sig til noget af en seksuel tørkeperiode, viser en ny australsk undersøgelse, der netop er offentliggjort.

Undersøgelsen, der i sidste uge blev offentliggjort i tidsskriftet ”Jaids” viser, at hele 84,2 procent af de homoseksuelle mænd, der deltog i undersøgelsen holdt sig i skindet under krisen og havde markant færre skiftende partnere. Kun hos 15,8 procent af de adspurgte havde corona ingen indvirkning haft på deres seksuelle vaner.

I alt blev 940 homoseksuelle eller biseksuelle australiere udspurgt om deres seksuelle vaner. De udvalgte havde alle opgivet, at de havde haft mange skiftende partnere før corona-krisen ramte.

Det forskerne fra University of New South Wales i Sydney, der stod for denne undersøgelse kunne se, var også et midlertidigt fald i antallet af nye hiv-smittede og andre kønssygdomme efter den australske regering den 20. marts lukkede landet mere eller mindre ned.

Studieleder dr. Mohamed A. Hammoud, mener at homoseksuelle og biseksuelle mænd allerede under hiv/aids-krisen har lært at bruge forbyggelsesstrategier for at beskytte sig selv og andre.

“Regnbuemiljøet har en lang historie med at udvikle innovative strategier til beskyttelse. De strategier er også kommet til anvendelse under denne corona-udfordring” tilføjer Hammoud, der dog påpeger, at der er brug for mere forskning på området.

Forskerne på University of New South Wales vil i deres næste projekt se nærmere på hvilke psykiske indvirkninger corona-krisen har haft på specielt homoseksuelle mænd.

 

Læs også: Corona-sikret sexklub genåbner