PROUD! FILMFESTIVAL melder klart ud!

Øst for Paradis.
Foto: Presse

Den århusianske LGBTQ+ filmfestival melder nu om omkring årets festival. De forventer at festivalen vil finde sted og beder alle om at sætte kryds i kalenderen d. 3.-10. oktober 2020.

Udmeldingen komme i et længere facebook-opslag som PROUD! netop har offentliggjort på deres side.

I øjeblikket er mange ting vendt på hovedet i Danmark, og desværre blev mange festivaller, events, koncerter i miljøet og udenfor ikke til noget dette forår og sommer. Det er og var vemodigt, ærgerligt og uforløst for alle involverede, samt alle os der savner det – lige præcis det modsatte af, hvad man normalt arbejder for som festival- og eventarrangører.

De events der så stadig har været eller vil blive afholdt, har mange enten været mindre, måtte tænke anderledes og kreativt. Virussen gør det svært for mange og er en ubekendt faktor når man skal planlægge.

Filmfestivalen tager dog også alle forbehold og skriver bl.a.:

”Det er derfor også med ukendte faktorer, som vi begiver os hen imod dette års PROUD! Filmfestival i oktober. Én ting, vi dog kan love jer, er at vi vender tilbage i år, samt vil afvikle filmfestivalen efter bedste evne, og at det selvfølgelig vil ske under forsvarlige og hensigtsmæssige forhold med afspritning og sædefordeling”.

MIX Aarhus

Filmfestivalen for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transpersoner og queers (ja faktisk for alle) i Aarhus har gennem de sidste par årtier haft mange navne, former og lokationer.

Det der startede som Aarhus Gay & Lesbian Film Festival blev senere til MIX Aarhus for efter et par år at skifte navn til PROUD! Filmfestival. Det skete i 2013 og ved samme lejlighed vendte filmfestivalen, efter en kortvarig flirt med biografen Metropol på Trøjborg, tilbage til de hyggelige og charmerende sale hos Øst for Paradis.

Sal A – Øst for Paradis.
Foto: Pressefoto

Lige i øjeblikket stiger smittetallene og specielt Aarhus er hårdt ramt. I de sidste par dage har snakken omkring genåbningen af fase 4 også været til debat, med klare udmeldinger fra ret aktuelle aktører, at den burdes stanses og ikke skal igangsættes.

Alting kan derfor vende på hovedet igen, en ting festivalen også er OBS på. De lover derfor at holde os opdateret omkring de officielle udmeldinger omkring sundhedsmæssige forhold og de vil løbende melde ud hvordan og hvorledes årets festival bliver afviklet med praktiske informationer, etc.

Man kan altså godt glæde sig til masser af skønne film, men det er e god ide at holde et vågnet øje med deres facebookside og så lige sætte et ekstra krys, ikke bare for festivals dagene, men også for d. 5. september hvor der holdes releasefest for årets program!

 

Læs også: Filmfestivalen MIX CPH fejrer jubilæum