Militært bryllupskys hitter på internettet

I 17 år herskede den diskriminerende og såkaldte “Don’t Ask, Don’t Tell”-lov i USA, der tvang homoseksuelle militærfolk til at skjule deres seksuelle orientering for ikke at blive fyret.
Foto: The American Military Partner Association’s Facebook

Et homoseksuelt par fra det amerikanske militær har dokumenteret deres bryllupskys. Nu hitter det på de sociale medier.

“Tillykke til medlemmer Cody & Shane!”

Med denne lykønskning delte The American Military Partner Association, en amerikansk organisation for partnere, ægtefæller, familier og venner af LGBT-militærfolk – og veteraner, et billede af parrets første kys som ægtepar på Facebook.

Nu er billedet blevet delt næsten 2000 gange og ‘liket’ af 7000 personer.

Noget tyder på, at det er lysere tider for især homo-personer i det amerikanske militær, der ellers i flere år var kendt for sin diskriminerede lovgivning “Don’t Ask, Don’t Tell”, der tvang homoseksuelle til at hemmeligholde deres seksualitet, hvis de ønskede at forblive i militæret. Den lovgivning blev ophævet i 2011, og i 2015 besluttede USA’s højesteret, at homoægteskab er lovligt i alle landets stater.

Anderledes står det til med transpersoners rettigheder. De har stadig forbud mod åbent at tjene i militæret, og det bliver vurderet, at 15.000 transpersoner arbejder for landets sikkerhed samtidig med, at de skjuler deres sande jeg.