KULTUR

World OutGames i Miami aflyser

World OutGames Miami aflyser store dele af programmet i sidste øjeblik.
Foto: World OutGames / Facebook

Den stort anlagte World OutGames i Miami meddeler, at de af økonomiske grunde må aflyse store dele af den 10 dage lange mega-event.

I en kortfattet besked på Facebook har World OutGames kl. 18 fredag aften dansk tid meddelt følgende:

“Det er med dyb beklagelse, at på grund af finansielle udfordringer, World Outgames må aflyse åbnings- og afslutningsceremonierne og sportsarrangementer med undtagelse af vandsport, country and western dans og fodbold. Menneskerettighedskonferencen og kulturelle arrangementer fortsætter som planlagt. Vi takker alle der har støttet os, og undskylder til dem der vil blive berørt af denne svære beslutning.”

Helt vanvittigt!

Tommy Petersen, radikalt medlem af Københavns Borgerrepræsentation og tennisspiller i Pan Idræt deler sin umiddelbare rekation med Out & About:

“Det lyder helt vanvittigt at aflyse så store dele af programmet den dag eventet åbner, men der har åbenbart været store organisatoriske mangler, som nu gør, at amerikanerne kraftigt må nedskalere det globale event,” siger Tommy Petersen og fortsætter:

“Vi er rigtig mange danskere, der deltager i Outgames Miami, og det er virkelig skidt, at arrangørerne ikke har meldt ud langt tidligere, at så mange sportsgrene bliver aflyst. Jeg skulle have stillet op i tennis, men kan nu stille op i Country Western Dance i stedet. Det er ikke lige min stærke side.”

Det stort anlagte danske kulturprogram med blandet besøg af skoleskibet Georg Stage ser ikke ud til at være berørt, og det glæder Tommy Petersen, som lørdag flyver til Miami:

“Ja, jeg tager derover alligevel. Nogle af de events som Happy Copenhagen har planlagt vil stadig finde sted, og det tror jeg, rigtig mange atleter fra hele verden vil sætte stor pris på. Måske bliver de danske events nu de eneste sociale events, der vil finde sted. Og det bakker jeg naturligvis op om.”

Krisemøde i den danske delegation

I Miami er der stor overraskelse i den danske delegation, som ikke har hørt om tilløb til aflysningerne i de forløbne dage. Om lidt (kl. 20 dansk tid) holdes et krisemøde i den danske delegation, hvor man forsøger at finde ud af hvordan World OutGames alligevel kan gøres til en god oplevelse for de mange danskere, som har fået aflyst deres deltagelse. Man håber også at få størrre klarhed over situationen. Vi bringer en uddybende kommentar fra den danske delegation efter mødet.

Pan Idræts formand Christian Bigom siger fra Miami, at han ikke har tid til en officiel kommentar i øjeblikket, da han først skal tage hånd om de cirka 50 medlemmer som er afsted. Han vender tilbage med en kommentar senere.