KULTUR

Massakre skaber bekymring i LGBT-miljøet

LGBT Danmark: Det kan få konsekvenser for homomiljøer rundt i verden, hvis det viser sig, at nattens skyderier var en hadforbrydelse.

Nattens skyderier på homonatklubben Pulse i Orlando i Florida kan potentielt komme til at påvirke homoseksuelle miljøer omkring i verden, hvis det viser sig, at motivet er en hadforbrydelse.

Det siger forperson i LGBT Danmark Søren Laursen.

”Det er en fuldstændig absurd forbrydelse, uanset om motivet er terror eller had. Det vil nok få vidtrækkende konsekvenser rundt om i verden, og man vil forhøje sikkerheden, hvis det viser sig at være en hadforbrydelse”, siger han.

Masseskyderiet har indtil videre dræbt 49 og såret 53, der alle var gæster på en natklub i Orlando i staten Florida i USA, hvor klientellet primært var homoseksuelle.

Udmelding

Politiet har endnu ikke meldt offentligt ud, hvad motivet var for det voldsomme angreb, der fandt sted klokken to natten til søndag lokal tid.

Til trods for at gerningsmandens motiv endnu ikke er klarlagt, så har det alligevel påvirket Søren Laursen.

”Vi kender stadig ikke motivet, men jeg kan som homoseksuel ikke lade være med at tænke over, om det er rettet mod vores subkultur, og om det kunne ske her. Det tror jeg er meget alment menneskeligt at frygte”, siger han.

Men selv om det sætter tanker i gang hos Søren Laursen, så håber han også, at der ikke går panik i det homoseksuelle miljø.

”Jeg tror, at vi alle overvejer, om det er en tendens, og om det kan ske igen, men det er vigtigt, at vi slår koldt vand i blodet.”

”Selv om vi ser hadforbrydelser over hele verden, så er dette angreb meget exceptionelt. Derfor tror jeg ikke, det vil skabe angst herhjemme”, siger Søren Laursen.

Politiet skød og dræbte gerningsmanden i en skudveksling. Myndighederne i Orlando mener, at den mistænkte gerningsmand er den 29-årige amerikanske statsborger Omar Mateen, der har afghanske rødder.

 

Læs også: Dræbte 49 på Pulse – var han selv bøsse?

Se også: Terrorangrebet i Orlando 2016