KULTUR

Masken Bar fyldte 18

Ejeren af Masken Bo var en glad mand på Maskens 18 års fødselsdag. Her står han sammen med bartenderne Martin til venstre, og Jesper til højre.
Foto: Pilu Ottosen

Fredag den 4. april blev Maskens 18 års fødselsdag markeret med musik, sommerbuffet og røverhistorier.

Fredag var det 18 år siden Bo overtog Masken Bar, og en 18 års fødselsdag skal naturligvis markeres. Fødselsdagsfesten startede allerede klokken 16, og mange af de gamle, men evigt unge, stamgæster var mødt op. De har været trofaste gæster gennem alle årene, og kan mange sjove historier fra de “gode gamle dage”.

Foto: Pilu Ottosen

Ove, der også er kendt under navnet “Halv Syv”, har været en del af Masken Bar i mange år. Før hen gjorde han rent om morgenen, og har med egne ord “ordnet wc’er så man skulle tro det var løgn”. Han fortæller med et glimt i øjet, at han i den forbindelse har oplevet lidt af hvert. Ove synes ikke, der er sket de store ændringer på Masken, og han kan stadig mærke den samme glæde som for 18 år siden.

Uffe var tjener før Bo overtog stedet, og han er stadig glad for at give en hånd med når han kan. Han husker den gang området omkring Rådhuspladsen, Pisserenden og Studiestræde var Københavns homoseksuelle minefelt. “Stedet er blevet betydeligt skønnere i den tid Bo har haft Masken, og miljøet er blevet pænere. Der er ikke ligeså mange trækkerdrenge som i gamle dage” fortæller han.

En anden af stamgæsterne er Kjeld, som har været trofast gæst helt tilbage til den gang Masken hed Hollywood og Radioklubben.

Foto: Pilu Ottosen

Ligesom Uffe sætter Kjeld pris på den udvikling der er sket i miljøet, men fortæller også, at nogle ting ikke har ændret sig på Masken. Det store maleri “Borte med Blæsten”  ved indgangen, og Marilyn Monroe billederne har været en del af Maskens inventar i mange år.

Bo havde arrangeret en lækker sommerbuffet samt lidt koldt at slukke tørsten med. Mens snakken gik ved bordene og i baren, underholdt Lise Haavik med gamle klassikere. MGP kendere vil huske, at Lise repræsenterede Danmark i Bergen ved Eurovision Song Contest i 1986.

 

Læs også: 20 år på Masken Bar