20 år på Masken Bar

Bo som vi kender ham bag baren på Masken med et stort smil.
Foto: Bert Svalebølle

På mandag den 4. april fejrer Bo Sørensen 20 års jubilæum som ejer af Masken Bar.

I vores aprilsnar i går omtalte vi Bo fra Maskens kommende 20 år jubilæum. Den del af historien var rigtig nok, og vi har talt med Bo i dagens anledning.

”I 1996 købte jeg Masken Bar sammen med en af mine homoseksuelle venner, Andy. Som hetero var det blot meningen, at jeg skulle stå for det administrative. Men der gik ikke lang tid, før jeg også blev sat til at arbejde bag baren,” fortæller Bo Sørensen.

”I starten var det lidt underligt over for familie og venner. Men jeg har altid haft den holdning, at jeg er ligeglad med, hvad folk er til. Hvis folk er søde og rare, så er det det, der tæller. Jeg har det rigtig godt med mine homoseksuelle venner og med at arbejde på en homobar,” siger han.

Det var dog ikke blot de heteroseksuelle i hans omgangskreds, som studsede over, at han som hetero valgte at arbejde med en homobar.

”På Masken skulle folk da også lige vænne sig til, at der stod en ung hetero bag baren. Jeg fik en masse komplimenter, og nogle prøvede at score mig. Nu har de opgivet, og så er jeg vel også blevet for gammel,” griner Bo Sørensen.

Efter 20 år i homomiljøet synes Bo Sørensen, at udviklingen er gået i retning af større åbenhed.

”Det er blevet mere åbent. Heldigvis! Homoer og heteroer går i byen sammen, og det er mere accepteret at være homo i dag, selv om der stadig er nogle kampe at tage.”

20 års jubilæet fejres på Masken Bar den 4. april klokken 17-19. Her byder Masken på en bid mad og lidt at drikke, og nogle syngepiger kommer forbi og underholder.