Bank træt af homoadresse

Foto: Frank Holm

Spar Nord Bank er yderst utilfredse med, at bankens adresse snart ser ud til at skifte fra Rådhuspladsen til Regnbuepladsen.

”Det forekommer både pinligt og useriøst, at et stort flertal i Borgerrepræsentation bakker op om denne intetsigende naturbeskrivelse blot fordi, den tilsyneladende – af visse minoritetsgrupper – er knyttet til en bestemt seksuel observans”, skriver Spar Nord Bank ifølge MX.dk i et høringssvar til kommunen.

Spar Nords bankrådsformand stiller sig også uforstående over for, hvad “Priden” i San Fransico i 1978, mordet på den homosexuelle politiker og aktivist Harvey Milk og regnbueflaget i det hele taget har med København gøre, men tilføjer dog, at han finder det storsindet, at kommunen gerne vil vise respekt for den seksuelle minoritetsgruppe, pladsen henviser til, men: “det skal ikke ske ved at save Danmarks fornemmeste plads i stumper og stykker,” siger han til finanswatch.dk.

I næste uge forventes et flertal at stemme ja til, at Torvet mellem Lavendelstræde og Farvergade får det nye navn Regnbuepladsen.

Allerede sidste år indviede SF i valgkampen op til kommunevalget pladsen under navnet Regnbuepladsen.

Københavns teknik- og miljøborgmester Morten Kabell, fra Enhedslisten mener, at banken er ramt af homofobi.

”Regnbuepladsen er et vigtigt signal. Vi var den første by, som indførte det registrerede partnerskab, og vi har et image for at være en mangfoldig storby. Det er her er en hilsen til hele verden. Vi bakker op om regnbueflaget”, udtaler borgmesteren til www.mx.dk.