SAMFUND

LGBTer i Danmark: Homoseksuelle er de mest fordomsfulde

Kristoffer Godot Stangerup.
Foto: Privat

Den næste i række vi interviewer er Kristoffer Godot Stangerup, som er biseksuel. Sidst skrev vi om en pige, som var biseksuel, så nu er det altså omvendt, hvor fyren er biseksuel.

Kristoffer Godot Stangerup er 28 år og bor i Hellerup med sin søde kæreste, Mathilde. Han er meget kreativ og har et værksted i Vansløse , som er et vigtigt sted, hvor han kan udfolde sig og tænke. Han har et firma “Turbotermit.dk” med broren, hvor de laver skilte til private og virksomheder. Desuden laver han højtalere, som både er elegante og tidløse og som appellerer til begge køn. Iværksætterlivet er en vigtig del af hans identitet, men han arbejder for at leve og ikke omvendt. Han passer ikke ind i samfundets skema med et 8-16 job, da friheden er vigtig for Kristoffer.

Kristoffers første rigtige kæreste var Johanne, som han gik på efterskole med.

4.-5. Klasse

Men allerede i 4.-5. Klasse begyndte Kristoffer at klistre nøgne mænd ind i et LEGO-teknik-blad, samtidig så han også så efter piger. Han fortæller, at han følte det forkert og havde brug for at gemme det væk. Han udtrykker det på denne måde: “Det var en stor del af mig, men ikke det jeg var 100 %”.

Efter Johanne begyndte han at finde chatforaer på nettet i det små og er i det han kalder for sin “alternative fase”. Han tog som 15-16-årig på Faust og The Rock, hvor der kom mange biseksuelle, og han fik prøvet lidt af.

Før Mathilde var Kristoffer kæreste med en fyr, men det varede kun kort tid. Det vekslede konstant. Han flyttede ind og troede det blev rigtig godt, men de var ikke samme sted i livet. Nu bor han sammen med Mathilde, og de har været sammen i 1,5 år og mødte hinanden ved en Eurovision-aften på Nevermind. På det tidspunkt har Kristoffer besluttet, at han ikke gider lede efter en kæreste mere. Så sker det, at han kigger Mathilde i øjnene og er “helt væk”, som han udtrykker det. De danser en masse. Mathilde har siden fortalt, at hun ventede på, at han ville sige: “Tak for i aften, jeg er til mænd”. Det skete aldrig.

Mathilde ved godt, at Kristoffer også er til fyre, men det er ellers ikke noget han går og skilter med. Før følte han, at det var forkert at gå på homoklub, men nu er det rigtigt. I det første stadie, hvor de mødte hinanden spurgte Mathilde, hvad det var han lavede på et homosted. Da Kristoffer svarede, at han var til begge køn, reagerede hun fint. Hun havde mange bedste venner, som var homoseksuelle, så det så hun ikke som noget problem. Det gik derfor smertefrit. Han har altid været meget ærlig overfor Mathilde og har ikke skjult eller undertrykt noget.

Homodelen

Kristoffer fortæller, at han har haft brug for at blive betragtet af mænd, hvor homodelen får lov til at være en del af ham. Han siger, at han tror, at det ofte sker på den måde, at man bliver nødt til at gå fra hinanden, hvis den ene part bliver nødt til at undertrykke den ene eller anden side af sig selv. Det optimale er, at partneren kan acceptere det som det er.

Det største problem er homoseksuelle, som er de mest fordomsfulde, mener han. Han hører stadig kommentarer som: “Du er homo i virkeligheden”. Da han var på boyfriend.dk fik han da også langt flere henvendelser, når han skrev han var til mænd end han skrev, at han både var til mænd og kvinder eller, hvis de blev opmærksomme på det, døde samtalen meget hurtigt.

Til fester hvor Kristoffer fortalte, at han også var til mænd, syntes nogle kvinder, at det var mærkeligt, at han var til begge køn. Før fyren han kortvarigt var kæreste med, var han kæreste med Andrea, hvor han fik lov til fysisk at være sammen med mænd netop fordi hun vidste, at det intet havde med kærlighed at gøre. Hun vidste, at han ville miste sig selv, hvis han ikke fik lov at være sammen med mænd. Kristoffer mener, at den værste form for utroskab er den metale utroskab, altså at man tænker på andre mænd eller kvinder, eller sågar skriver med dem.

Den feministiske omsorgsfulde energi

Kristoffer fortæller, at han har brug for den feministiske omsorgsfulde energi og på den anden side noget maskulint ved både at “styre” og “blive styret”. Han fortæller, at han bliver forelsket i mennesket og ikke i kønnet.

Kristoffer har accepteret det – andre har ikke. Nogle af hans venner har ytret sig om, at den biseksuelle side var spændende, men mange har også tænkt, det var en fase. Nogle venner har været lidt jaloux eller med et glimt i øjet sagt: “Du kan vælge på alle hylder. Du kan se på kvinder klæde om, og du kan gå i bad med mænd, når du er i Fitness”.

Han er vild med bandet “Mew”, forsangeren Jonas har et fantastisk toneregister og kan fra de højeste toner til de helt dybe. Det rammer både hans maskuline og feminine sider. Han fortæller, at det er de eneste koncerter, hvor han har tudbrølet. Det rammer noget dybt inde i ham. Ellers hører han blandet musik, som er afhængig af hans sindstilstand – fra pop til rock, dog med overvægt på pop, og filmmusik når han skal finde på nye ting.

Når det gælder gode film, nævner han “Zeitgeist the Movie”, som er en dokumentar om, hvordan verden styres af få mennesker, og om hvordan kristendommen opstod og siden hen blev brugt til at styre folket. Kristoffer ser helst film eller dokumentarer han kan lære noget af eller er tankevækkende.
Titanic gjorde også et stort indtryk på ham. Han siger det poetisk på denne måde: “Den er frygtelig og smuk – og brændte sig ind i min sjæl”. På samme måde har Mathilde betaget Kristoffer, måske netop fordi hun tager ham, som han er.

 

Læs også: Går du og overvejer, om du er bøsse eller biseksuel

Se også: Homoseksualitet, biseksualitet, transkønnet, intersex og queer