SAMFUND

LGBT redaktør dræbt

Den dræbte redaktør på magasinet ‘Roopbaan’, Xulhaz Mannan.
Foto: Facebook

En ledende redaktør på magasinet ‘Roopbaan’, der er det eneste blad for LGBT-personer i Bangladesh, er blevet slået ihjel. Drabet er angiveligt begået af Islamisk Stat.

Drabet fandt sted mandag eftermiddag lokal tid i hovedstaden Dhaka, og ifølge det lokale politi blev redaktøren, Xulhaz Mannan, hakket ihjel, efter at flere personer havde fået adgang til den lejlighed, han befandt sig i.

En anden person, som også opholdt sig i lejligheden, blev ligeledes dræbt, mens en tredje person blev såret.

Den engelsksprogede avis Dhaka Tribune skriver, at gerningsmændene havde fået adgang til bygningen, der ligger i Dhakas Kalabagan-bydel, ved at udgive sig for at være kurérer, som skulle aflevere nogle pakker til redaktøren.

”Men en halv time senere hørte jeg råb og skud fra lejligheden, så jeg gik derop for at se, hvad der skete. Gerningsmændene overfaldt mig der med deres knive”, siger en sikkerhedsvagt i den bygning, hvor lejligheden ligger.

Drabene fandt sted blot to dage efter, at en lokal universitetsprofessor blev slået ihjel på lignende vis. Ifølge Reuters var det angiveligt Islamisk Stat, som stod bag det angreb.

Politiet mistænker også militante islamister for at have stået bag dagens angreb.

Et øjenvidne fortæller til Dhake Tribune, at gerningsmændene blandt andet råbte “Allahu Akbar”, da de forlod bygningen.

Bangladesh har de sidste par år været hærget af drab på sekulære aktivister, ateister og fremtrædende medlemmer af religiøse minoriteter. Drabene er ofte begået offentligt og har ofte været særdeles voldsomme med brug af macheter.

Kilde: DR.dk

 

Læs også: IS henretter stadig homoseksuelle

Se også: Islamisk Stat kaster homoseksuelle i døden fra høj bygning