Advarsel: Pas på hvis du rejser til USA

Det engelske udenrigsministerium har opdateret sin rejsevejledning til LGBT-rejsende der rejser til USA.

Tidligere vejledninger har opfordret LGBT-rejsende til at ”passe på” når de rejser til udlandet, men en direkte advarsel vedrørende USA har der ikke været. Før nu.

Den nye advarsel lyder: ”USA er et ekstremt differentieret samfund, og holdningen til LGBT-personer varierer voldsomt i landet, og lovgivningen er forskellig fra stat til stat. Når du opholder dig i en given stat skal du overholde den pågældende stats love. Du skal altid bære dit pas på dig, og kunne bevise, at du har ret til at opholde dig i den pågældende stat. Dette gælder også ved midlertidige besøg.”

Advarslen fortsætter: ”LGBT-rejsende kan blive påvirket af lovgivning der fornylig er indført i staterne North Carolina og Mississippi.”

Det engelske udenrigsministerium slutter sin vejledning med at henvise til hjemmesiden for The Human Rights Campaign for yderligere information om rejser til USA.

Med den nye rejsevejledning kommer USA i selskab med homofobiske regimer som blandt andre Saudi Arabien, Rusland og flere afrikanske stater.

Både North Carolina og Mississippi har fornylig vedtaget anti-LGBT love, som skal beskytte folks religiøse frihed. Lovene giver folk lov til at diskriminere LGBTere på baggrund af deres religiøse overbevisning.

De to staters lovgivning har udløst store protester, og ført til fordømmelse og boykot. Blandt andre Bruce Springsteen , Ringo Starr, Cyndi Lauper og det canadiske cirkus Cirque du Soleil har aflyst besøg i staten. Også et stort antal virksomheder og organisationer genovervejer investeringer med mere.

Det danske udenrigsministerium har ikke en specifik rejsevejledning angående USA.