LGBT+ Danmark får ny sekretariatschef

LGBT+ Danmark har fået ny sekretariatschef. Susanne Branner Jespersen overtager jobbet pr. 1. september.  Foto: LGBT+ Danmark

Susanne Branner Jespersen udpeget som ny sekretariatschef for LGBT+ Danmark.

Fra 1. september kan Susanne Branner Jespersen officielt skrive sekretariatschef på sit cv. En stilling hun siden foråret har været konstitueret i.

“Susanne Branner Jespersen har en stor faglig viden og et enormt engagement,
og hun har allerede nu bevist, at hun formår at formidle problematikker og skabe politisk forandring på LGBT+ området. Samtidigt er hun en empatisk person med en professionel baggrund som konfliktmægler, hvilket er en helt central egenskab som både leder for et sekretariat og samlende figur for foreningen og miljøet”, udtaler Jesper Bigum, der er medlem af LGBT+ Danmarks landsledelse og leder af ansættelsesudvalget.

Susanne Branner Jespersen overtager roret i LGBT+ Danmark i en tid med store forandringer på LGBT+ området. Senest har regerings udspil om at styrke rettigheder og muligheder for LGBTI-personer i Danmark vist en politisk velvillighed til for eksempel at anerkende transpersoners selvbestemmelse over eget køn og medmødres juridiske rettigheder, skriver foreningen i en pressemeddelelse.

“Der er nok at tage fat på. Vi er i Danmark meget langt fra det selvforherligende billede af ligestilling og frisind, som vi så gerne bryster os af overfor andre. I årevis har vi set en tendens til, at ansvaret for at sige fra, når vi oplevede problemer og udfordringer, lægges over på den enkelte. At man selv skal sige fra overfor diskrimination, anmelde hadforbrydelser og være åben overfor sin læge. Men disse problemer er strukturelle og kræver derfor strukturel forandring, som vi i LGBT+ Danmark i samarbejde med andre LGBT+ organisationer arbejder på at skabe”, udtaler den nyudnævnte sekretariatschef, Susanne Branner Jespersen, der er uddannet antropolog og konfliktmægler fra Københavns Universitet.

 

Læs også: Stoleleg: LGBT+ Danmark får igen ny forperson

Læs mere om LGBT+ Danmark her.