LGBT+ Danmark får atter ny forperson

Ask Ulrich Petersen er ny forperson for den nye samlede bestyrelse i LGBT+ Danmark.

LGBT+ Danmark og LGBT+ Ungdom får fælles bestyrelse og udnævner ny forperson

LGBT+ Danmark og LGBT+ Ungdom samler nu kræfterne under en forenet bestyrelse. Hidtil har de to foreninger haft hver deres ledelse, men på LGBT+ Danmarks generalforsamling der blev afholdt online i weekenden besluttede man at det ville give bedre mening at forene kræfterne i en fælles bestyrelse. En bestyrelse der fremover vil bestå af elleve personer med fire pladser øremærket unge under tredive år.

Med den nye fælles bestyrelse skifter foreningen atter engang forperson. Til den opgave valgte generalforsamlingen Ask Ulrich Petersen. Han overtager posten fra Jackie Vesterhaab Kristensen, der siden foråret har været forperson for foreningen. Ask Ulrich Petersen har allerede tanken erfaring som forperson. Han var nemlig også i 2019 forperson. Siden har han været medlem af Landsledelsen.

En af de kommende opgaver for den nye forperson og den nye bestyrelse bliver udarbejdelsen af et sæt fælles vedtægter som afspejler sammenlægningen, som skal vedtages på næste års generalforsamling.

“Der er sket vanvittigt meget det sidste stykke tid i foreningen. Med sammenlægningen af LGBT+ Danmarks landsledelse og LGBT+ Ungdoms bestyrelse skal bestyrelsen fremover blive mindre udførende, komme mere op i helikopteren og hjælpe sekretariatet ved at sparre og sætte retning. Det tror jeg kommer til at styrke os som foreninger. En spændende udvikling, som jeg er glad for at kunne træde i spidsen for,” skriver den 31-årige Ask Ulrich Petersen, der til daglig arbejder som folkeskolelærer i en pressemeddelelse.

Læs også:  LGBT+ Danmark får ny sekretariatschef

Læs mere om LGBT+ Danmark her.