Kysse-protest efter par blev truet med udsmidning

I Storbritannien blev et lesbisk par i sidste uge truet med udsmidning af et supermarked efter et kys. Det førte onsdag til en kysse-protest i supermarkedet. Billedet her er fra en kyssekæde på Strøget.
Foto: www.chrischristophersen.eu

Onsdag stimlede folk sammen i et supermarked i den engelske by Brighton, efter to kvinder i sidste uge blev truet med udsmidning på grund af et kys mellem butikkens varehylder.

Det har vakt stor furore i Storbritannien efter to kvinder i sidste uge blev truet med udsmidning af dagligvarebutikken Sainsbury’s på grund af et kys, i den ellers homovenlige badeby Brighton på den engelske sydkyst.

Det skriver den britiske avis The Guardian.

En sikkerhedsvagt i butikken skal have fortalt det kyssende par, at en anden af butikkens kunder fandt kysset “ulækkert”, og bad dem så om at forlade butikken, hvis de fortsatte den kærlige opførsel.

Kysse-protest med flere hundrede deltagere

Den hændelse har hurtigt fået jungletrommerne til at gå i det britiske LGBT-miljø, og Sainbury’s handlende blev onsdag aften mødt af ganske megen trængsel, idet flere hundrede mennesker var stimlet sammen i butikken til en stor kysse-protest.

Menneskemængden samlede sig i butikken ved 18.30-tiden, og så var der ellers dømt kysseri for alle pengene – i en protest mod den måde, det kvindelige par blev behandlet på af supermarkedskædens sikkerhedsvagt.

Bød protesterende velkommen “med glæde”

Sainsbury’s har udvist en bevidst afslappet holdning i forbindelse med protesten, og har insisteret på, at man “med glæde” byder de protesterende velkommen.

Protesten er da også forløbet fredeligt; straks efter det store fælles kys forlod de sammenstimlede gemytter igen Sainsbury’s – og handlen kunne gå videre.

Sainsbury’s har i forbindelse med sagen lagt vægt på, at den nu famøse sikkerhedsvagt, der truede det kvindelige par med udsmidning, ikke er direkte ansat af kæden selv, men af en tredjepart.

 

Læs også: Homoseksuelle anmeldt for at kysse