KULTUR

Homoseksuelle anmeldt for at kysse

Seks italienske homoaktivister står anklaget for at have kysset så længe og lidenskabeligt på åben gade, at forbipasserende måtte væmmes.
Foto: Facebook

Seks italienske homoaktivister må nu stå skoleret for at have kysset på åben gade. Politiet mener, at deres kys har skabt væmmelse hos forbipasserende.

De seks aktivister er nu anklaget for at forstyrre den offentlige orden, fordi de spontant protesterede mod en demonstration, hvor demonstranterne krævede forbud mod homoægteskaber og at hadforbrydelser ikke skulle give homoseksuelle ekstra lovmæssig beskyttelse.

Desuden er fire af de seks aktivister også anklaget for at holde en ulovlig demonstration.

I politiets rapport om hændelsen står der blandt andet, at to af aktivisterne kyssede så længe og passioneret foran flere familier med børn og unge, at de forbipasserende væmmedes.
Rapporten beskriver også aktivisternes påklædning. Farverige skjorter og fjerboa. Desuden spillede en af aktivisterne på en lille tamburin.

– Anklagerne er latterlige. Homoseksuelle mænd og kvinder, der kysser i det offentlige er ikke en forbrydelse, udtaler Judith Sunderland, der er seniorforsker i Human Right Watch.